01 decembrie 2008

Rolando Negoita: "Sunt mandru ca sunt roman!"

"To make a whip out of shit and make it snap." Rolando Negoita despre scoala romaneasca.








Pe-un picior de plai, pe-o gura de rai, in America, un Gepetto modern cu tendinte avangardiste isi ciopleste drumul spre faima mondiala. Copiii lui, facuti dintr-o mare dragoste, nu-l dezamagesc niciodata. Dimpotriva. Sunt opere de arta cautate de oameni pretentiosi, cu gusturi fine si bani multi.

Mestesugul romanesc si scoala facuta in tara l-au intregit ca artist. Acum, romanul este cunoscut ca fiind cel mai bun designer de pipe din lume.

Aceasta este adevarata pasiune a lui Rolando Negoita, o pasiune care l-a urmarit inca de pe vremea cand crea in Romania bijuterii de fond plastic. Dar nu a ajuns sa se ocupe de ea cu adevarat in America decat dupa un fel de purgatoriu artistic, la New York. In primii ani, el si sotia sa, Alexandra, au lucrat pentru case mari, ca Armani si Calvin Klein, creand logo-uri si accesorii din metal, piele, lemn sau plastic.

Nu am stiut sa apreciem scoala romaneasca decat aici, cand am realizat ca stim sa facem vis a vis de cei care s-au scolit aici, de la concept si pana la a gandi in trei dimensiuni o forma. Scoala americana opereaza in alte directii. Nu pregateste artistul multilateralRolando Negoita

Nu le-au placut niciodata prea mult capricioasele cercuri mondene, insa acestea i-au ales pe cei doi romani, pentru ca nu mai vazusera altii ca ei.

Chiar si azi, la 18 ani de la plecarea din tara, Rolando Negoita si Alexandra recunosc ca marele lor noroc si motivul reusitei lor in America a fost Romania.

Desi suna ca un paradox, lipsurile din Romania s-au dovedit si ele a fi o sansa pentru reusita in America. Apoi, cand au obosit sa creeze pentru altii, cei doi romani au parasit New York-ul, dar au ramas pe orbita lui, intr-un orasel pitoresc si boem.

Rolando si Alexandra au vrut sa traiasca in liniste si sa-si vada de pasiunile lor. El sculptura, ea fotografie, ambele arta de calitate. Aici, in casa lor vizitata adeseori de vietatile padurii din apropiere, romanul s-a putut dedica dragostei lui dintai.

Sansa i-a suras inca o data, cand l-a intalnit intamplator pe presedintele unui club faimos al fumatorilor de pipa. Pe o piata ingusta si greu accesibila, Rolando s-a impus cu formele sale, care rupeau traditia, dar si cu ceva special, unic: mestesugul invatat acasa, la Brasov, de la tatal sau.

Pipele lui sunt toate lucrate manual si cu migala. Isi procura lemnul cu mare greutate, din Corsica, unde este cules de taietori speciali, coborat de pe munte pe spatele magarilor, taiat in blocuri mici, care sunt fierte doua zile, lasate la uscat 5-6ani si abia apoi vandute cu pana la 80 de dolari. Orice bucata care ajunge la artistul roman trebuie sa treaca testul perfectiunii, altfel nu va deveni niciodata o pipa cu marca Atelier Rolando.

Mestesugul lui, nemaivazut in America, i-a adus la usa atelierului ucenici la care nici nu visa: copiii din oras, fascinati de scule, de ce romanul. La inceput, i-a fost mai greu cu parintii, care s-au speriat ca micutii lor se vor accidenta. Mesterul i-a linistit pana la urma si i-a facut sa devina la fel de entuziasmati ca si copiii.

In preajma sarbatorilor, atelierul lui Rolando Negoita arata ca fabrica de jucarii a lui Mos Craciun. A ajuns o moda in micul orasel sa ai sub pom cadouri facute de mana romanului.

Roland Negoita are multe pasiuni si este fericit sa raspandeasca mestesugul in America.

28 noiembrie 2008

Despre uleiurile de masline.

Zilele trecute am vorbit cu George, piparul din Constanta care acum este plecat peste hotare. In discutia cu el am ajuns sa vorbim si despre uleiurile de masline si sommelierii de ulei de masline. Iata cateva sfaturi:


In tarile mediteraneene, maslinele cresc aproape pe fiecare proprietate de la tara si familiile se intalnesc in colectiv pentru a presa si imbutelia combinatele fructe ale muncii sale. Ca si in cazul vinului, caracteristicile uleiului de masline depind de solul si climatul in care cresc copacii, tipul de masline presate si metoda de presare.

Pasi
Uitati-va la culoare. Uleiurile verzi, din masline culese devreme, au gust de fructe, sunt piperate si coapte. Uleiurile de culoare galben-auriu au gust de unt si sunt fine. Veti beneficia de polifenolul crescut si alti antioxidanti din uleiul verde, dar in general este o problema de preferinta.
Gustati din uleiurile de masline de la bacanii sau din magazinele de specialitate pentru a gasi o aroma ce va place.
Cumparati uleiurile presate imediat dupa imbuteliere pentru a fi cat mai proaspete si cat mai aromate. Sezonul de presat dureaza din octombrie pana la finalul lui ianuarie.
Alegeti ulei de masline extra-virgin pentru majoritatea mancarurilor, pentru prajit, alegeti ulei de masline virgin, care va oferi mai putina aroma, este mai ieftin si nu se va arde asa usor ca uleiul de masline extra-virgin.
Gasiti un ulei de masline filtrat pentru saute si copt si un ulei nefiltrat pentru garnituri de salate si pentru a pune in supe sau paste.
Depozitati uleiurile intr-un loc rece si intunecat. Uleiurile de masline sunt un aliment proaspat si pot deveni rancede. Durata de viata variaza de la 3 luni pentru un ulei de masline nefiltrat, cules tarziu si imbuteliat intr-o sticla normala pana la 4 ani pentru un ulei de masline filtrat, cules devreme, impachetat intr-o conserva bine sigilata sau o sticla inchisa la culoare si bine depozitata.

Sfaturi
Evitati uleiul de masline light; este diluat si fara aroma si termenul de light nu are nici o valoare. Are acelasi numar de calorii ca si celelalte uleiuri de masline, cca 125 per lingura.
Creati-va propriile uleiuri de masline punand ierburi, trufe sau zeama de lamaie intr-o sticla si apoi umpland-o cu ulei de masline cu aroma moderata.
Atentie
In Europa, uleiurile de masline bune au o eticheta care indica tara si regiunea de productie.

La ce sa fiti atenti
Culoare
Gust
Extra-virgin si virgin
Filtrat si nefiltrat
Pret

Top uleiuri de masline

Nu este o noutate faptul ca uleiul de masline se afla pe lista aliatilor in lupta impotriva kilogamelor nedorite. El este folosit atat in alimentatie cat si in cosmetica si este apreciat in mod deosebit si recunoscut ca un pretios ajutor al sanatatii si frumusetii. Uleiul de masline contine vitaminele A, B1, B2, C, D, E, K, fier, acizi grasi nesaturati 85%, acizi grasi saturati 15%, trigliceride, clorofila. Insa nu toate sticlele de ulei de masline care se afla pe rafturile magazinelor sunt bune.
Jurnalistii de la The Independent au facut o lista a celor mai bune uleiuri de masline.
Organic Peace Oil este organic si extra virgin fiind produs in Israel. O sticla de 500 de mililitri costa in jur de 30 de lei si poate fi comandat de pe site-ul www.peaceoil.org.
Dauro Aubocassa este facut din maslinele din Arbequina, din Maiorca. O sticla costa aproximativ 35 de lei si poate fi achizitionata de pe www.OleOlive.com.
Manni Per Mio Figlio este un produs destul de scump, 220 de euro, dar merita toata cheltuiala. Il puteti gasi pe www.manni.biz.
Frescobaldi Laudemio este produs in Italia, in regiunea Toscanei si costa aproximativ 100 de lei. Puteti cumpara o sticla de pe www.oilandmore.co.uk.
Fior’ Fiore este fabricat tot in Italia, dar in Puglia si poate fi cumparat de pe www.valvonacrolla.co.uk contra sumei de 60 de lei.
Organic O De Oliva are o aroma picanta si poate fi gasit pe www.delinostrum.com.
O alta marca care merita consumata este Ferran Adria oil for Borges care are si putin usturoi, busuioc, chilli si lamaie. Poate fi cumparat de pe site-ul www.harveynichols.com la doar 25 de lei.
Black Truffle Oil este ulei extravirgin combinat cu trufe negre si ofera o aroma extraordinara mancarurilor. O sticla costa aproximativ 50 de lei pe www.fortnumandmason.co.uk.
Pentru o sticla de Salvagano veti scoate 8 euro din potrofel si il puteti gasi pe www.oliosalvagno.it.
Uleiul Nunez De Prado este produs in Spania si poate fi cumparat de pe www.brindisa.com.

Sursa: Ziare.com Autor: Irina Ursu

Newsletter Vinul.Ro26 noiembrie 2008

Premiantii vinului romanescGala Vinului Romanesc 2008 si-a desemnat pentru a cincea oara premiantii, in prezenta a peste 250 de invitati, in cadrul unui eveniment organizat de catre Patronatul National al Viei si Vinului si WBF/GTZ Romania. Astfel, cu acest prilej au fost acordate premiile anuale ale industriei.http://www.vinul.ro/stiri-gala-vinului-romanesc.html

Cotnari: Enologul anului, Regina vinului si Cel mai vandut vin romanesc in 2008Gala Vinului 2008, organizata la Rin Grand Hotel din Capitala de catre Patronatul National al Viei si Vinului si WBF/GTZ, a adus Companiei Cotnari, pentru al patrulea an consecutiv, premiul pentru “Cel mai vandut vin romanesc” - Grasa de Cotnari.http://www.vinul.ro/stiri-gala-vinului-romanesc-premii.html

Gustul Italiei: Italienii descind la Bucureşti, cu vinuri, produse alimentare şi cursuri pentru somelieriUn eveniment organizat profesionist, cu profesionişti, pentru profesionişti: Gustul Italiei. Pe 18 noiembrie, La Athenee Palace Hilton, sala Le Diplomate a fost transformată într-o vastă expoziţie de vinuri şi produse alimentare italiene: 44 de producători au avut standuri amenajate, unde se puteau degusta şi vinuri, şi brânzeturi asortate, şi mezeluri rafinate, şi miere, şi ulei de măsline, şi unde cei interesaţi – importatori, distribuitori, reprezentanţi horeca – puteau afla toate informaţiile ncecesare şi realiza contacte utile.http://www.vinul.ro/stiri-gustul-italiei.html

26 noiembrie 2008

"How to" de la Peterson

Cum sa incarci pipa, cum sa o aprinzi, cum sa o cureti, cum sa o "incepi" si cum sa cureti turta, toate sfaturile in descrierea Peterson, un fel de manual de utilizare Dacia scris de Uzina de autovehicule Pitesti....daca ei nu zic bine, pe cuine sa credem? Pe nea' Nelu de la Service-ul din colt? :)

Click AICI pt a citi sfaturile.

20 noiembrie 2008

Ziua Naţională fără Tutun 2008

Agenţia Naţională Antidrog (ANA), prin cele 47 de centre de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog din ţară şi municipiul Bucureşti, marchează astăzi „Ziua Naţională fără Tutun”. Sloganul propus pentru marcarea zilei este „ Tinereţe fără Tutun”, iar scopul evenimentelor va fi informarea şi sensibilizarea populaţiei în legătură cu riscurile consumului de tutun, precum şi informarea în legatură cu practicile companiilor de tutun, informează Agerpres. Fumatul este responsabil pentru 75% dintre infarcturile la fumătorii cu vârsta sub 50 de ani şi pentru 30% din decesele cauzate de diferite forme de cancer. În România, tutunul ucide anual peste 33.000 de oameni.

Dragi pipari si trabucari, va propun ca astazi sa nu fumam. Sa simtim doar aerul rece al toamnei tarzii. Eu personal imi cer scuze tuturor amicilor, colegilor de serviciu, familiei, vecinilor de local si celorlalti pe care i-am afumat de-alungul anilor. Fiecare dintre noi si-ar dori o camera plina cu cari cu CD-uri cu muzica, un fotoliu confortabil din piele, o scrumiera de cristal mare, un humidot tixit cu cele mai fine trabucuri si un dulap cu pipe si tutunuri multe in care sa fumeze singur sau s afie acompaniat de un alt fumator, fara a fi obligat sa deranjezi alte personae care nu agreaza fumul.
Sa nu uitam totusi de cei din jurul nostru.

29 octombrie 2008

newsletter www.vinul.ro

Newsletter Vinul.Ro29 octombrie 2008Gustul ItalieiExpozitie cu degustare profesionala de vinuri si prezentare de produse alimentare italiene18 noiembrie 2008, Hotel Athenee Palace Hilton - BucurestiInstitutul Italian de Comert Exterior in parteneriat cu Asociatia Confagricoltura (cea mai importanta confederatie italiana din domeniul agriculturii), si cu Regione Abruzzo/ARSSA (Agentia regionala pentru servicii de dezvoltare a sectorului agricol din Abruzzo), organizeaza o expozitie de produse alimentare si vinuri.http://vinul.ro/gustul%20italiei/gustul-italiei.htmlBar Master Competition si-a desemnat finalistiiLiga nationala a Bar Master Competition si-a desemnat finalistii dupa ultima etapa din concurs, care s-a desfasurat recent la Cluj. Etapa a fost castigata de barmanul brasovean Valentin Luca (22 de ani), care a reusit sa acumuleze un total de 716 puncte. El a fost urmat de Liviu Croitoru (689 puncte) si de Ionut Ivanov (667,5 puncte).http://vinul.ro/stiri-bar-master-finalisti.htmlSimfonie a Vinului Vinarte la Muzeul George EnescuVinarte, in parteneriat cu Cognac Lheraud, organizeaza o seara speciala dedicata lansarii a trei noi produse. Astfel, in cadrul elegant al Muzeului George Enescu, se vor lansa vinul ANIVERSARE si spumantul CUVEE D'ORO – ambele din Colectia Vinarte. Alaturi de acestea se va lansa si Cognacul LHERAUD (Franta).http://vinul.ro/stiri-lansare-vinarte.htmlVanzari peste asteptari pentru Francusa 2008Vanzarile inregistrate de Cotnari pentru Francusa 2008 au depasit estimarile initiale ale companiei. Astfel, potrivit reprezentantilor companiei, peste 500.000 de sticle au parasit deja depozitul Cotnari, o mare parte din aceasta cantitate ajungand deja in restaurante si depozitele distribuitorilor.
http://vinul.ro/stiri-vanzari-francusa.htmlAniversare la Pietroasa si IstritaUniversitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti organizeaza evnimentul dedicat aniversarii a peste un secol de cercetare, invatamant si productie vini-viticol si pomicol la Pietroasa si Istrita. In toamna acestui an se implinesc 115 ani de cand, prin Decret Regal, se infiintau cele doua unitati.http://vinul.ro/stiri-aniversare-pietroasa.htmlEROTIKON 2008 triada Arta-Vin-ErosInterviu cu George MoisescuCarl Reh Romania lanseaza Erotikon 2008: trei vinuri de exceptie in editie limitata, trei etichete si contraetichete cu arta erotica si un concept unitar, nemaiintalnit pana acum la noi. Despre toate acestea, intr-un interviu cu George Moisescu. Autorul demersului.http://vinul.ro/interviu-moisescu-erotikon.htmlAG Weinberger, despre vin si muzica:„Lucrurile astea iti dau continut vietii, te fac mai bogat, mai contemporan cu tine insuti“Oradean la origine, chitarist, vocalist, producator si realizator de emisiuni radio, cu un album inregistrat peste Ocean, AG Weinberger este un promotor neobosit al blues-ului american in Romania. Si un om caruia ii place sa se desfete cu un trabuc, un brandy, cu o mancare gatita de el – sau, de ce nu, cu un vin bun.http://vinul.ro/interviu-weinberger.htmlVinul.Ro a propus lista de vinuri pentru Travel ChannelIsabelle Legeron, prezentatoarea emisiunii „Journey into Wine“ a canalui Travel Channel, a facut o vizita de predocumentare in Bucuresti, la sfarsitul lui august, cu sprijinul Asociatiei Producatorilor si Exportatorilor de Vin.
http://vinul.ro/stiri-vinulro-lista-vinuri-travel-channels.html

22 septembrie 2008

Despre vinuri

Newsletter Vinul.Ro
22 septembrie 2008

Mundus Vini 2008: Aur pentru Flamboyant 2003 Davino, argint pentru Val Duna, Rosso di Valachia si Cuvee Iberland
Flamboyant Edition limitee 2003, de la Davino, Ceptura, a castigat Medalia de Aur la unul dintre cele mai importante concursuri internationale de specialitate, Mundus Vini.
http://vinul.ro/stiri_mundus_vini_2008.html

Degustarea de Muscat Ottonel – deziluzie!
Muscat Ottonel este unul dintre soiurile cu mare succes la publicul consumator din Romania. Cel putin asa sustin studiile si statisticile realizate pe piata autohtona, mai ales daca soiul este vinificat demidulce.
http://vinul.ro/degustare-muscat-ottonel.html

Degustare comparativa de rosé-uri
Vinurile rosé au fost deseori victimele prejudecatilor absurde, potrivit carora ar fi de proasta calitate, deoarece se pozitioneaza cromatic intre vinurile albe si vinurile rosii.
http://vinul.ro/degustare-comparativa-roseuri.html

Cand si cum poti refuza un vin la restaurant
Alegerea unui vin la restaurant poate fi o adevarata aventura, deoarece poti avea parte de surprize, mai ales atunci cand nu detii prea multe cunostinte in acest sens.
http://vinul.ro/editorial.html

Eticheta - imaginea vinului
Etichetele de vinuri sunt o importanta sursa de informatii pentru consumatori, deoarece acestea ofera elemente grafice si scriptice referitore la tipul, originea si calitatea vinului.
http://vinul.ro/analize.html

Vinul, noua moda feminina
Agentiile Gallup si Adams Media au dat de curand publicitatii un sondaj de opinie potrivit caruia pe piata din Statele Unite vinul este cumparat de femei in proportie de 55%, in timp ce barbatii prefera berea si bauturile spirtoase.
http://vinul.ro/analize-vinul-noua-moda-feminina.html

Legenda vinului-marmelada, intre frauda si minciuna
Unul dintre cele mai vechi mituri urbane este cel al existentei unui vin atat de vechi incat timpul l-a transformat intr-un magiun gros si parfumat, care nu doar ca a nu a pierdut nimic din calitatile sale bahice, ci chiar a castigat in putere, o lingurita fiind capabila sa trimita la culcare o echipa de muncitori constructori (variantele sunt numeroase).
http://vinul.ro/legende.html

Apa vietii, licoarea ingerilor
Daca acordam titlul de bautura nobila vinului, atunci cognac-ul nu are cum sa se situeze prea departe de sangele albastru al predecesorului sau. Distilatul de vin are radacinile adanc infipte in istorie: primele bauturi distilate apar prin Babilon si se consacra in Grecia Antica si Imperiul Roman.
http://vinul.ro/editorial-apa-vietii-licoarea-ingerilor.html

Cum sa devii colectionar de vinuri
Pentru cei care au descoperit ce inseamna sa te indragostesti de un pahar de vin si sa-ti doresti sa te poti intoarce oricand la el, colectia de vin este o nevoie fundamentala.
http://vinul.ro/editorial-colectionar-de-vinuri.html

“Dor de peste” - Concurs de pescuit si gatit crap la Brasov
Duminica, 28 septembrie 2008, la Vadul Rosu, in Brasov, incepand cu ora 7.00 dimineata are loc concursul “Dor de peste”, competitie de pescuit si de gatit crap.
http://vinul.ro/stiri-concurs-pescuit-gatit-brasov.html

Vinul lunii SEPTEMBRIE 2008
Val Duna, 2006
IG Colinele Dobrogei
13% vol. alc., demisec
Producator: Carl Reh Winery
http://vinul.ro/vinul_lunii.html

BLOGOSFERA Vinul.RO

CEZAR IOAN
Carciuma de Balcani
Am ajuns din nou, dupa mai bine de 8 ani, la o carciuma destul de celebra pe-atunci (in anumite medii). Din cate am observat, inca mai e celebra (tot in anumite medii)...
http://www.vinul.ro/blog/restaurante/537/carciuma-de-balcani.html

Cine face circ in Barcelona?
In doua zile si jumatate aici, la Barcelona, am vazut doar de trei ori scandal sau comportamente ciudate pe strada: odata cand suporterii unei echipe portugheze care avea meci aici plecau de la hotel spre stadion si de doua ori cand cate doi romani si-au dat in petec…
http://www.vinul.ro/blog/calatorii/536/cine-face-circ-in-barcelona.html

Vinuri romanesti la Congresul Mondial al Scolilor de Teatru, Barcelona
Sunt de ieri dimineata la Barcelona (un fel de-a spune, de fapt sunt cazat langa Barcelona, la Sant Boi de Llobregat). Treaba mea aici a fost sa prezint profesorilor si studentilor participanti la Congresul si Festivalul Mondial al Scolilor de Teatru...
http://www.vinul.ro/blog/calatorii/535/vinuri-romanesti-la-congresul-mondial-al-scolilor-de-teatru-barcelona.html


VIDEO - GEORGE MOISESCU
Cuvee Vitriol - episodul 16
Conan si printul Nicolae prin vie la Tohani.
http://vinul.ro/vitriol/cuvee-vitriol/24/cuvee-vitriol-episodul-16.html

Cuvee vitriol -episodul 15
Despre imortalitatea vampirilor cu coxartroza la cap.
http://vinul.ro/vitriol/cuvee-vitriol/23/cuvee-vitriol-episodul-15.html

Episodul 14 - Cuvee Vitriol - Sezonul 2
Bine v-am regasit, cu semne de insanatosire de la Segarcea!
http://vinul.ro/vitriol/cuvee-vitriol/22/episodul-14-cuvee-vitriol-sezonul-2.html


CRISTIAN BOEREAN
Doua bruschette si un vin
Va propun, de data asta, doua feluri de bruschette, ca o sugestie pentru un aperitiv, cu prietenii, la o sticla de vin.
http://vinul.ro/culinar/traditionale/224/doua-bruschette-si-un-vin.html

Tagliatelle cu ragu de caprioara
O specialitate din Trentino Alto –Adige care suna bine, arata bine si cum ar zice nepotelul meu…”gusta bine” !
http://vinul.ro/culinar/paste/223/tagliatelle-cu-ragout-de-caprioara.html

Creveti cu ulei de masline, lamaie si usturoi
O sugestie pentru zilele calde de vara (cate or mai fi de-acum) - o reteta usoara, care se face foarte repede, fara mare bataie de cap, eleganta si rafinata prin simplitate.
http://vinul.ro/culinar/finetzuri/222/creveti-cu-ulei-de-masline-lamaie-si-usturoi.html

21 septembrie 2008

Articol Pipa Club Romania in Evenimentul Zilei





http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/821514/Fumatorii-de-pipa-isi-dau-intalnire-la-club/


Click aici pt a citi articolul realizat in urma interviurilo piparilor bucuresteni si a interviului virtual la care am fost invitat de D-ra Savescu. Mai jos aveti interviul integral.

---------- Forwarded message ----------
From: Dinescu - Craciun Stefan
Date: 2008/9/15
Subject: Articol Pipa Club Romania
To: ionela_savescu2005@yahoo.com





Care e povestea Clubului?
Clubul a luat nastere in anul 2002 cand Cristian Andrei Carabatache impreuna cu Adrian Banica au avut ideea de a infiinta un club al fumatorilor de pipa, de altfel primul club al fumatorilor de pipa din Romania. In 2003 impreuna cu alti 26 de membrii au fondat Pipa Club Romania ca ONG.

Cati membri are?

In prezent in Constanta se intalnesc in jur de 15 membri la fiecare intalnire saptamanala. De la deschiderea forumului www.pipaclub.3xforum.ro am reusit sa demaram intalniri ale membrilor din Bucuresti (din Decembrie 2007) si in Iasi (din Aprilie 2008). Pe forum in prezent activeaza un numar de 145 de membrii din toata tara.

Ce activitati derulati?
Activitatea principala a clubului este aceea de popularizare a fumatului de pipa. Incercam sa orientam fumatorii de tigarete catre acest tip de fumat lent, fara inhalare, un fumat mai putin nociv deoarece tutunul de pipa este fermentat de cel putin 2 ori si contine mult mai putine substante toxice, fumatorii de pipa prezentand conform studiilor americane in domeniu un risc mult mai scazut de cancer al plamanilor sau al cavitatii bucale decat al celor care nu fumeaza.
Ca activitati organizam intalniri in fiecare joie, lunar organizam concursuri de fumat pipa, dupa regulamentul Comitetului International al Cluburilor de Pipa, avem de asemenea o intalnire lunara la care degustam un tutun nou de pipa, informam fumatorii si colectionarii de pipa prin listele de mail Yahoogroups, prin site-ul www.pipaclub.ro si blogul www.pipaclub.blogspot.com, ii tinem la curent cu cele mai proaspete stiri din domeniu, pipieri in ascensiune, noi modele de pipe, noi blenduri de tutun, urmatoarele locatii ale intalnirilor etc, in primavara urmatoare vrem sa participam cu micile noastre colectii la o expozitie de pipe organizata de Muzeul de Istorie si Arheologie Tulcea si speram ca peste cativa ani sa organizam prima editie romaneasca a Campionatului International de fumat pipa.

Este un ritual al fumatului pipei?
Cu siguranta. In primul rand alegem pipa care se potriveste momentului zilei si tutului pe care dorim sa il fumam. Astfel dimineata este de preferat o pipa mica dreapta si un tutun mai sec, mai tare alaturi de o cafea pentru a incepe o zi in forta pe cand seara alegem o pipa curba, mai mare, pe care o putem tine comfortabil in mana si un tutun aromat acompanioat de un pahar cu cognac sau ceai. Urmeaza umplerea pipei. Tehnica de umplere depinde de tipul de tutun care poate fi tocat sau presat in fulgi (flake). Fiecare are tehnici preferate de umplere, tutunurile aromate pot fi presate mai mult in pipa pentru a intensifica gustul pe cand un tutun sec este incarcat in pipa mai lejer. De desavarsirea pipei depinde si umiditatea tutunului care face ca tutunul sa se umezeasca in timpul fumatului si sa formeze condens. Acest condens poate ajunge in cavitatea bucala daca nu stapanim tehnica fumatului, de aceea incepatorii sunt sfatuiti sa aleaga pipe curbe care tin aceasta umezeala la distanta. Cei care au o oarece experienta in fumatul pipei, pufaie ponderat si astfel ecita formarea acestui suc al tutunului. Tehnica fumatului se deprinde in timp, prin exercitiu si odata cu stapanirea ei aduce placeri din ce in ce mai mari celui care savureaza pipa, astfel cand reusim sa fumam incet, pipa nu se mai incinge, fumul este mai rece, evitam formarea condensului in pipa si simtitm mai bine aroma tutunului.

Ce colectie aveti dvs?
Pana in momentul de fata am adunat 43 de pipe printre care un gourd calabash care are mai mutl de 100 de ani (modelul de pipa pe care o fuma Sherlock Holmes), un Parker, cateva Brebbia printre care o editie speciala din 1997, o Brebbia First ***, o Bjarne freehand, opipa Johnsson Poker unicat, facuta in Malaezia pe comanda, cateva pipe Peterson, Charatan, Sasieni 4 Dots, Savinelli, Stanwell, Danske Club, o pipa de spuma de mare (meerschaum) Ermec si altele alaturi de o mica colectie de tutunuri care numara mai mult de 60 de marci de la Dunhill, Davidoff, Sasieni, Charatan pana la Cornell & Diehl, CAO si altele. Pana acum am degustat peste 150 de marci de tutun de pipa. Marea varietate de blenduri este un alt punct forte al fumatului pipei, faptul ca ai de unde sa alegi si poti mereu descoperi noi arome, te face sa cauti tutunuri noi, sa le compari cu cele pe care deja le-ai incercat si sa schimbi mereu lista celor favorite si sa discuti pe marginea lor la club cu ceilalti membrii.

Cat va costa "pasiunea" pe luna?

Nu m-am gandit niciodata la acest aspect. In functie de cat esti dispus sa investesti, poti fi numit fumator de pipa daca ai cel putin o pipa Savinelli Capitol care costa 70-80 de lei. daca esti dispus, iti poti achizitiona pipe de 200-300 de Euro si chiar mai mult. Un Dunhill, punctul de referinta al pipelor costand de la 200 de euro in sus in functie de vechime si model. TUtunul costa de la 15 euro o cutie de 50-100 grame pana la 150 de euro o cutie de tutun de 50 de grame din 1986. Eu spre exemplu fumez dintr-o cutie de 50 de grame de circa 20 de ori deci imi ajunge o cutie pentru 2 luni maximum. Oricum nu deschizi o cutie si fumezi din ea pana o termini fara sa mai fumezi si alte tutunuri decat daca acesta iti place nespus de mult. Eu in mimentuld e fata am in jur de 40 de tutunuri desfacute din care imi aleg in functie de starea sufleteasca, ambianta etc.

Aveti un tutun favorit?
Am mai multe tutunurti favorite. Imi place Davidoff Scottish Mixture, un tutun semi aromat, ador Esoterica tobacciana Penzance un tutun cu multa latakia, sec, imi lace foarte mult Avalon Mixture si CAO Da Vinci, tutunuri fermentate cu vin care au o aroma speciala, Rattrays Old Gowrie, Capstan si altele.

Va influenteaza cumva campaniile antifumat?
Tinand cont ca fumatul pipei este unul lent si fara inhalarea fumului, la fel ca fumatul trabucului si luand in considerare ca un fumator de pipa nu este dependent de nicotina ci fumeaza de placere atunci cand are timp liber (noi nu ne oprim pt a fuma timp de 45 de minute sau o ora o pipa ci o facem cand avem timp), e la fel ca savurarea unui pahar de coniac care nu se da de dusca in fuga ci se degusta linistit in momentele de relaxare, nu ch sunt influentat de reclamele antifumat dar incerc sa influentez fumatorii de tigarete sa scada consumul acestora sau sa ia in considerare fumatul pipei, ceea ce ii va departa de aceasta dependenta de nicotina. Chiar avem membrii in clubul nostru care erau fumatori convinsi de tigarete iar de cand fumeaza pipa, consuma mult mai putin tutun, se simt mai bine, sumt mai relaxati multumita pipei.

Povestiti-mi, in linii mari, cum a ajuns pipa sa fie pasiune si nu viciu.
Faptul ca dupa ce fumezi o pipa trebuie sa astepti 2-3 zile pana sa o fumezi iarasi, trebuie sa o cureti, sa ai grija de ea, sa ai mai multe piep pentru a le lasa timpul necesar intre fumari, indirect devii colectionar de pipe, iubitor de frumos pentru ca cioplirea pipelor este o arta si devii oarecum nerabdator sa iti creezi un moment d eliniste in care poti savura o pipa alaturi de ceilalti membrii ai clubului sau de prieteni alaturi de o ceasca de ceai bun, faptul ca nu tii piele in sertar ci le expui in rafturi speciale pentru a fi admirate si de cei care iti trec pragul si faptul ca pipele se pastreaza si nu se strivesc in scrumiera ca tigaretele va pot face sa intelegeti de ce noi fumatorii de pipa suntem pasionati de aceste obiecte minunate create din briar, lemn de cires, par, trandafir, portelan, spuma de mare,metal, impodobite cu inele de argint si marcaje care le descriu istoria, nu suntem viciosi ci pasionati.




Va multumim pentru promovarea imaginii clubului nostru si pentru promovarea fumatului de pipa prin cotidianul Evenimentul Zilei.
--
Stefan Dinescu-Craciun
Pipa Club Romania
site: www.pipaclub.ro
forum:www.pipaclub.3xforum.ro

HAM radio callsign:
YO4NAT
http://www.qrz.com/yo4nat
http://www.radioamator.ro/callbook/yocall.php?call=yo4nat

15 august 2008

Rolando Negoita pe smokingpipes.com

Click aici pt a vedea pipele create de Rolando Negoita, pipe care pot fi achizitionate d epe www.smokingpipes.com

03 august 2008

Adunarea generala a asociatilor

Membrii Asociatiei Pipa Club Romania sunt convocati la Adunarea Generala a asociatilor joi 14 August 2008. Convocarea este facuta de:

Cristian Andrei Carabatache - presedinte
Oleg Danovschi Jr - prim vicepresedinte
Adrian Banica - vicepresedinte

Pe ordinea de zi:
-excluderea membrilor inscrisi in organizatie si care nu se mai prezinta la intalnirile saptamanale
-admiterea membrilor care au depus cererile de adeziune in organizatie
-alegerea unui nou consiliu director
-numirea lui Cristian Andrei Carabatache "presedinte onorific" conform statutului asociatiei.
-diverse


Conform legii ONG-urilor si a Statutului Asociatiei Pipa Club Romania, AGA are loc anual, mandatul consiliului director este valabil 2 ani, membrii consiliului director pot fi realesi.
Aceasta convocare va fi publicata pe www.pipaclub.ro (www.pipaclub.blogspot.com) si va fi trimisa pe lista de discutii Pipa Club Romania.

29 iulie 2008

Un pipar la nevoie se cunoaste

Articol original Philalentes, piparul nostru din Constanta, citind pe blogul lui Cinabru, un pipar din Iasi, a aflat ca Daria, fetita lui Florentin si a FLorentinei Sirbu, are grave probleme de sanatate.
Haideti ca pana joi sa punem fiecare deoparte macar de un pachet de tutun pt acest copil, astfel vom putea dovedi ca tutunul ne aduce placeri nebanuite si ca TUTUNUL NE UNESTE. Haideti sa o ajutam pe Daria. EU pun ceva bani si o pipa pe care o voi pune pe Okazii.ro cu mentiunea "pentru actiunea umanitara DARIA" Daca mai sunt si altii care vor sa doneze o pipa sau o suma de bani, va astept, ma pot ocupa de licitatiile de pe Okazii pt acest scop caritabil. Cititi pe linkurile puse la dispozitie de Philalenthes si dati din putinul vostru pentru sanatatea unui copilas care are nevoie de noi. Astept raspunsuri si actiuni.
Stefan Dinescu-Craciun

Iata scrisoarea pe care am primit-o de la Philalenthes:

"Salut Stefan,
Am un mesaj FOARTE IMPORTANT, te rog sa te implici si sa ii implici si pe ceilalti pipari din Constanta si nu numai. Infiintandu-mi blog piparesc am aflat despre si am vizitat diverse alte bloguri de pipari ( i-am trecut in blogroll si am fost trecut si eu in al lor ). Toate bune si frumoase pana aici.
Printre blogurile piparilor este si cel al lui Cinabru, il cunosti probabil. Autorul dovedeste o cultura solida, o personalitate complexa si bun simt. Din pacate rasfoind blogul lui am dat peste un post disperat : "Leapsa pentru Daria". Asa am aflat ca Alexandru Petria si sotia sa sunt cadre universitare la Iasi ( Universitatea Al. Ioan Cuza ) si ca au o fetita suferind de o boala rara ( hipercolesterolemie familială homozigotă). Organismul fetitei nu poate asimila colesterolul, care se depune pe vasele de sange si organele interne. Singura solutie este o interventie medicala in Belgia, interventie ce costa in jur de 85.000 de euro. Parintii fac un apel disperat la toti cei care pot si sunt dispusi sa ii ajute. Am fost impresionat de povestea lor, iata link-ul spre pagina cu pricina : http://cinabru.blogspot.com/2008/07/leapsa-pentru-daria.html . Pe mine m-a atins cu atat mai mult cu cat sunt atatea asemanari intre acesti parinti si familia mea: sunt amandoi cadre didactice universitare, pe fetita o cheama Daria, asa cum pe fiul meu il cheama Darius.
RUGAMINTE: In clubul nostru s-a vorbit nu de putine ori despre solidaritatea piparilor, iata un moment crucial in care ne putem dovedi prin fapte aceasta solidaritate. Daca ne permitem sa comandam pipe din spuma de mare, briaruri cu inele de argint si tutunuri sofisticate, SIGUR ne permitem sa donam o suma cat de mica pentru aceasta fetita. Nu de putine ori am discutat despre necesitatea unei actiuni a clubului nostru, iata o actiune demna de niste adevarati gentlemeni, asa cum ne consideram. Stefan te rog sa te implici in strangerea de fonduri pentru fetita piparului din Iasi, stiu ca tu esti un bun organizator, poate cel mai bun din club. Cred ca putem aborda doua cai pentru strangerea fondurilor: in primul rand facem donatii in bani, unul dintre noi urmand a le strange, apoi putem fiecare sa scoatem la mezat pe Okazii cate o pipa sau o alta prostie de genul asta ( putem sa strangem mai multe pipe si sa facem o oferta comuna in genul 12 pipe la x lei ).
Daca voi fi joi in oras, voi veni la club sa sustin cauza, daca nu te las pe tine (am mare incredere in destoinicia ta). Oricum, chiar si pana joi poate te apuci si dai emailuri, dai sfoara in tara, vorbesti cu pipa club Bucuresti, caci si aia au bani. ACUM SA VEDEM CE NE POATE PIELEA CU ADEVARAT!!!! restul sunt lucruri neimportante."

28 iulie 2008

Blog nou

Amicul nostru intr-ale pipelor, Lascaris de Constantza si-a lansat blogul in sfera virtuala. Il puteti citi la adresa:
http://lascaris.wordpress.com/
sau click AICI
sau in lista de linkuri.
Succes maxim Bogdan, inspiratie si articole multe!

20 iulie 2008

Licitatie pe Okazii :)

Pe www.okazii.ro mai apar si perle, spre exemplu in licitatia cu nr:6167622, .userul "Mattew52" vinde: Pipa din cocean de porumb,lemn si mustiuc de plastic,made in SUA, Missouri, pt fumat tutun pipa sau tigari de foi groase.
De tot rasul :))
Licitatie pe Okazii.ro click aici
Iata si fotografia produdului:

17 iulie 2008

12000 de accesari


Click pe fiecare imagine ca sa vedeti din ce tari am primit vizite. Va multumesc tuturor pt aceatsa realizare. la cat mai multe vizite, postari, membrii pe forum, pipari romani si la multi ani cu sanatae tuturor...halal urare de fumator....SANATATE:))

16 iulie 2008

Pipa clubului

CONT IBAN: RO48 BTRL 0140 1201 E072 43XX
DINESCU CRACIUN STEFAN
CNP 1800505134121
Cei care au rezervat pipe sunt rugati sa trimita avansul de 30% adica 70 lei prin alimentarea contului de mai sus.

14 iulie 2008

Muzica

click aici pt a citi despre Taraful Ionel Tudorache


Aici un album in format mp3 care include si hitul"La Chilia in port" melodie devenita celebra dupa ce a fost interpretata in filmul "Cel mai iubit dintre pamanteni". Taraful Ionel Tudorache interpreteaza aceasta melodie intr-un stil pur lautaresc.

Joi 10 Iulie 2008 la Oleg

Intalnirea de joia trecuta a fost gazduita de Oleg. Acesta a pus la bataie gazonul, vesela, gratarul si linistea curtii care a fost afumata cu virginii, latakii, cavendishuri si alte ierburi aromate din familia tabacus fermentatus.
A spus cineva vreodata ca pipa nu e obiect falic? ei iata si saxofonul din spuma-de-mare al lui Oleg....Ce mai aveti de spus acum?


De gratar s-a ocupat maestrul Catalin sub bagheta Marelui maestru dirijor de fripturi cotlete si mici sfaraitori Cristian Carabatache care cu ochiu-i ager a vegheat la linistea papilelor noastre gustative indrumand pe mai tanarul prieten Catlin in arta gratarului. Tineti minte:
1 gratarul sa fie cat mai jos
2 carbunii trebuie potoliti cu apa
3 sucul din fripturi s eva scurge pe fripturi iar fumul rezultat va impregna astfel carnaraia de pe gratar.

Multumim maestrilor Catalin (instrumentist, mare tzambalagiu la inox si frigarui) si Cristi dirijor, sef de orchestra, gastronom, oenolog, gourmand, connoisseur in arta, bucatarie, tutun, vin, ceaiuri, espresso si tot ce e bun si frumos.

Catalin la gratar savurand un Altadis Corona veghind la desavarsirea fripturilor:
Aici de fata: mici, cotlete, frigarui etc.


Invitatii a fost:
Oleg Danovschi Jr
Daniel Codreanu,
Dan Nedelcu
Relu
Cristi Carabatache
Bogdan Trandafirescu
Catalin Vlad
Delia
si ultimul de pe lista, cu voia dvs. Mancator de elita, bautor ponderat si pozar de serviciu, privind din spatele obiectivului: eu Fane piparul, Fanica tutungiul, Shtefutz afumatorul sau cum mai vreti voi.

S-au fumat si afumat:
Capstan Navy Cut
Jess Chonovitsch T 16
Erinmore Flake
Davidoff Scottish mixture
Benson & Hedges
Sunday's Fantasy
si pipele de la tinere la batrane, d ela briaruri la merschaumuri, de la celebre la mai putin celebre, de la inelate cu argint la neinelate, de la fitoase la pipe de tavaleala, toate tinute intre buze si dinti, in palme sau intre degete. Iata-le pe cele care ne fac viata mai frumoasa:
click pe imagini pt a le vedea in format mare

Pe grindul Chituc




Odiseea a inceput de vineri seara cand impreuna cu Catalin am plecat din Consanta catre grindul Chituc, o fasie de nisip intre complexul lagunar Razelm-Sinoe si Marea Neagra. Prima seara a fost dedicata placerilor gustative; coasta de porc la frigare, Pinot Noir de Murfatlar, tuica de caise de 3 ani la butoi de salcam (Subsonique cunoaste materialul) si o salnina fiarta cu boia si ceapa rosie langa tuica. La sfarsit ceai Greenfield Rooibos Honey cat incape.


A doua zi ne-am trezit la ora 5:30 pt a vedea rasaritul.click pe imagini pt a le vedea in format mare

13 iulie 2008

Pipele de la Peterson pt Pipa Club Romania


Pana acum au rezervat pipe urmatorii:
eu(CT)
cristi_l(CT)
Bogdan Dr(Buc)
Seby(CT)(Buc)
Viorel Popescu(Buc)
Catalan(CT)
Toma Marius (CT)
Giuliano (Buc)
Subsonique (Buc)
Vlad (Buc)
Ignatescuradu (Is) ?
Kalkin(Buc)
Dan Nedelcu (CT)
Marian (Buc)
George (It-Cta)
Oleg (Cta)
Relu (Cta)
Daniel Codreanu (Cta)
Avem deja 18 pipe pe comanda.
Lista este inchisa, mai avem 2 rezerve pt pipari din Cta

Pretul pipei va fi de 220 lei+ 2 Euro gravatul in Bucuresti prin amabilitatea lui Subsonique. In total 228 lei, vedem apoi cu taxele postale. Va voi comunica azi sau maine nr de cont unde va trebui sa trimiteti 30% din suma pt avans ca sa se apuce de treaba. Puteti sa trimiteti de acum toata suma ca sa nu mai alimentati inca odata contul insa e nevoie de doar 30%pt comanda.

10 iulie 2008

Program 10-13 iulie 2008

Astazi 10 iulie, intalnirea saptamanala va avea loc la Oleg (Str Smardan nr1). BBQ Party. Solidele si lichidele de ingurgitat pentru consum propriu si colectiv se aduc prin initiativa fiecaruia. facem gratar si destupam sticle gratuit.
Intre 11 si 13 iulie (vineri-duminica) echipa Pipa CLub Romania pleaca cu cortul pe plaja de la Vadu. Pana acum s-au anuntat Marius Toma, Catalin Vlad si eu. Alaturi d enoi vor mai fi alti 2 simpaizanti care cocheteaza cu pipele de ceva timp: Laurentiu si Claudiu Iordan. Sistemul de cazare si masa este acelasi ca intotdeauna: fiecare ia ce ii trebuie si acolo le punem la gramada. Cortul, sacii de dormit, gratarul, lemnele, primusul, vesela, umbrela, ghidajul pe drumurile de nisip din zona, spatiul de campare si marea le ofer eu :) Pt inscrieri, detalii si pt cei care vor sa le facem in ciuda ca mergem in Delta, sunati la 0723/171691 ca sa va ofticam putin daca nu veniti. Poze la ntoarcere.

08 iulie 2008

Pipe merschaum la oferta pt Pipa Club Romania






Aceasta oferta este valabila doar pt membrii Pipa Club Romania. Deasemenea in functie de numarul de pipe comandate putem primi reduceri de pana la 25% iar transportul este GRATUIT. Pt a putea beneficia de aceasta oferta este necesar sa fiti membru pe forumul nostru sau pe grupurile de yahoo sau sa fiti recomandati de unul din membrii din Bucuresti, Constanta. sau Iasi. Pt comenzi: stefandinescu@gmail.com
PRETURI: click pe imagine

03 iulie 2008

Joi 3 Iulie 2008

Astazi ne intalnim la Colonadelor pe terasa. A ramas stabilit ca din toamna cand trecem la interior sa revenim la Davia. Nu uitati ora 19:00. puneti alarmele la telefon si inventati scuze pt sotii.

01 iulie 2008

Identitate Pipa Club Romania


www.igorad.blogspot.com a lucrat pt noi identitatea clubului din Cta. Urmeaza bluzoanele polo, sepcile, tricourile, autocolantele, legitimatiile.

Capstan si Erinmore virginia flake


Duminica trecuta am fumat alaturi de Catalin Vlad ( unun dintre greii fumatorilor de pipa din Constanta) Capstan (cel cu cutie bleoadus de Ilie Gherasim din Spania…..multumim master Ilie). Am ales din setul de Kaywoodie matched grain pipa cu nr 11, o forma clasica de pipa pe care pipierul american a dotat-o cu un condensator pe filet care are in capat o sfera metalica cu 4 perforatii care reuseste sa isi faca treaba de minune. Prima data am fumat Capstan dupa care am testat si 2 flake de Erinmore. Capstanul din cutia bleo este mai usor decat cel din cutia galbena, un tutun numai din virginia, virginia bine lucrata, mai ales ca nu orice tobaconist face flake-uri. O virginia placuta, usoara dar cu corp, nu asa cum era Mac Baren Navy Flake acum un an. Desi Navy Flake are o reteta noua surprinzator de buna, nu pote tine piept nici lui Erinmore si nici pe departe lui Capstan.

Va spuneam despre Capstan care era desfacut de 3 zile si mai eliminase diun umezeala caracteristica taieturii flake. Am frecat tutunul si l-am desfacut in firisoare mici. Am indesat pipa lejer pentru ca fiind tutun de flake, e mai tare si mai umed decat readdy rubbed sau loose cut si m-am lasat prada virginiei acompaniat fiind de un ceai verde din care am scos felia de lamaie oferita cu binevointa de Geta, ospatara de la Montana care a venit zambitoare ca deobicei cu cana de ceai aburind in mana, ca o mama grijulie careia parca i-ar fi parut rau ca un tutun bun sa ramana neudat d eun ceai pe cinste. Stiind ca ador dulcele, a avut pregatite pe marginea farfurioarei si cele 2 plicuri de zahar.

Ce sa va spun….desi nici una din pipele din setul Kaywoodie nu este formata chiar daca sunt din perioada interbelica, aroma si gustul m-au surprins, un gust bine echilibrat, postgust deasemenea, o evolutie a aromelor liniara, fara surprize neplacute spre sfarsitul pipei, surprize pe care le am deobicei datorita tehnicii mele de fumat cam alerta. Ei bine, Capstan desi fumat “la foale” asa cum fac eu, fiind un pofticios cand vine pofta de virginia, nu a devenit amar, nu a lasat umezeala, pur si simplu a avut o evolutie ca a unui gentleman in timpul unui duel. Fara surprize, corect si stilat pana la ultima rasuflare.

Asa e Capstan din cutia bleo…..nu ai halena dupa ce il fumezi, nu te ustura limba desi poate fumezi la fel ca mine, nu simti pic de umezeala in gura desi pipa este neformata. Meritul pipei a fost doar acela ca nu avea arome ramase de la alte reprize de fumat, fiind prin excelenta una dintre cele mai neutre pipe pe care le am Singura umezeala pe care o aveam in cavitatea bucala era de la glandele salivare care erau imbiate de tutun.

Am incercat apoi din cealalta pipa Kaywoodie, model 86b, un tutun oferit de marinimosul Catalin Vlad, Erinmore Flake. Incapatanat si poate nevrand sa imi placa mai mult decat Capstanul, am mirosit neincrezator cutia desi toate parerile care imi ajunsesera la ureche despre Erinmore au fost pozitive. To un flakje de virginia dar care avea in cutie un miros parfumat, asa cum numai virginiile bune au. Am pus 2 flake-uri intregi in pipa fara sa le frec si din aceasta cauza sesiunea de fumat a fost mai dificila. Un tutun nu doar bun ci foarte bun pe care promit sa il incerc si sa revin cu pareri. La fel o cenusa gri si un postgust tipic de virginia. A lasat ceva umezeala din cauza ca nu am desfacut tutunul inainte de a-l incarca in pipa. Iata cum doua tutunuri care ne par comune, Capstan si Erinmore, ne pot rezerva placeri nebanuite. Un sfat daca imi permiteti:

Nu ratati niciodata sa incercati un tutun nou. Fiti deschisi si fumati-l chiar daca ati auzit numai review-uri proaste despre el. Chiar daca un tutun avea doar o stea sau doua pe tobaccoreviews.com, l-am incercat. Asa am ajuns sa depasesc 200 de tutunuri din care doar 10-11 blenduri m-au impresionat cu adevarat. Printre blenduri ca : Davidoff Scottish Mixture, Fribourg&Treyer Cut virginia plug, Night Cap, Dunhill 965, Kentucky Bird si altele, se regasesc si Capstan si Erinmore. Tutunuri care desi nu au un arbore genealogic impresionant, un pedigree regal sau cine stie ce recomandare pompoasa ca Sunday’s Fantasy recomandat pe Pipe Club of London, Capstan si Erinmore sunt doua tutunuri cu branduri cinstite care fac mult mai mult decat costa, care ofera mai mult decat virginii celbre dar pe care snobii le fumeaza doar pentru ca au nume sonore. Dupa cum spunea V.I.Lenin, parafrazandu-l:” Incercati, incercati, incercati” Si aici ma refer la tutunurile nefumate.

pipa reprezentativa a Pipa Club Romania

Am fost contactat ieri de reprezentantul Peterson in Romania si datele problemei s-au schimbat.
Pentru a putea imprima pe inel, se poate lucra doar cu modelul 307 care are si system si P-lip ca in imaginea de mai jos:

Am comunicta reprezentantului ca modelul respectiv de pipa sa aiba inelul de argint si marcajele Peterson si dimensiunile sugerate de Subsonique:

1 Lenght 135 mm
2 Bowl height 57 mm
3 Outside diameter 43 mm
4 Chamber diameter 20 mm
5 Chamber depth 46 mm


1 Lenght 5,31 inch
2 Bowl height 2,24 inch
3 Outside diameter 1,69 inch
4 Chamber diameter 0,79 inch
5 Chamber depth 1,81 inch



Pana acum au rezervat pipe urmatorii:
eu(CT)
cristi_l(CT)
Bogdan Dr(Buc)
Seby(CT)(Buc)

Viorel Popescu(Buc)
Catalan(CT)
Toma Marius (CT)
Giuliano (Buc)
Subsonique (Buc)
Vlad (Buc)
Ignatescuradu (Is) ?
Kalkin
Avem deja 11 pipe pe comanda. Altcineva?

Pipa va arata asa:

20 iunie 2008

Cresc accizele la tutun...IAR???

Potrivit unor surse din Ministerul Economiei şi Finanţelor, scumpirea ar putea veni odată cu creşterea accizelor la tutun, de la 41 de euro la 50 pentru tona de tutun. Tinta ar reprezenta-o suma de 70 de euro accize la tona de tutun, asa cum este in Uniunea Europeana. Daca ne aducem bine aminte, inainte de a intra in UE puteam cumpara tutun din SUA si ne era trimis prin posta, acum de cand suntem in UE, singura parte buna este aceea ca putem cumpara din europa orice cantitate de tutun fara a ne mai fi vamate coletele postale. Totusi tutunurile produse in SUA se gasesc foasrte greu in Europa. Cam ce sanse mai avem sa fumam Frog Morton, Cornell & Diehl si alte branduri comercializate doar acolo? Deja din Romania ne e greu sa cumparam chiar si W O Larsen care a ajuns la un pret care depaseste chiar si pretul unor tutunuri mult mai bune care se comercializeaza in UE. Cum e posibil dar sa gasesti in Spania Condor la 3-5 Euro/pachetul d e50 gr sau MAc Baren la 3 euro iar in Romania, cutia de Larsen sa coste aproape de 10 Euro/50gr ? Ori taxele sunt mari, ori importatorii spera sa se imbogateasca rapid pe buzunarul si pipele noastre. Daca se intreaba importatorii romani d etutun de pipa de ce nu au vanzare, nu inseamna ca nu sunt fumatori de pipa ci ca acestia isi procura tutun de afara deoarece in romania oferta este mica (4 tipuri de Mac Baren, 3 tipuri de Super Value, 2 tipuri de Amphora, 3 tipuri de Skandinavik, 3 tipuri de Captain Black, 3 tipuri de W O Larsen si Sunday's Fantasy) si preturile mari asa ca preferam sa dam banii si sa asteptam 2 saptamani pana primim tutunul prin posta.

Majorările de accize la tutun au loc în fiecare an la 1 iulie, în conformitate cu programul asumat de România odată cu adrearea la Uniunea Europeană. Potrivit calculelor făcute de Ministerul Economiei, majorarea din acest an a accizelor la produsele din tutun ar trebui să crească veniturile statului cu peste 500 de milioane de lei.

Sa le fie de bine.

19 iunie 2008

Pipele clubului

Astazi am primit un mail de la Dl Johnsson din Malaezia. Am raspuns cu rugamintea de a face o pipa pt clubul nostru pana in suna de 100 USD, deasemenea am adus la cunostinta d-lui Johnsson intentia noastra de a achizitiona pipe Stanwell cu inel de argint pt club la 40 EURO/bucata. Astept sa vedem ce raspuns primesc de la pipierul din Malaezia. Atasez mai jos mailul de la dumnealui

http://www.ritmeesterpipes.com

Hello, i m Johnsson from Penang, Malaysia. I have been crafting pipes since 2004 as my hobby untill i further myself to polish my skill in Italy during 2007 by Bertram Saffering. I m in fulltime now making freehands as well as classical pipes for local and oversea.

my 1st workshop is in my hometown Penang mainly producing custom made orders and the 2nd is in Thailand with 4 apprentices for mass production orders, crafted with briar. (mainly classical shape with very competitive price).

i m very much looking forward to offer and supply my handmade pipes to you and your fellow club members and seek your advice for future corperation. Hope to reciv from u soon.

pls visit my site www.ritmeesterpipes.com for comments.

kind regards

johnsson

13 iunie 2008

Alex Florov, pipier american



Nascut la Moscova, acum locuind la Chicago, Alex Florov si-a castigat faima pentru pipele sale detaliate, frumos lucrate si cu forme indraznete. Cu un stil care evoca Moscova Baroca de la inceputurile secolului 18,in diferite stadii de dezvoltare dar si stilul Art Nouveau de la sfarsitul secolului al 19-lea , Florov reuseste sa ne induca un sentiment de miscare si implinire prin compozitiile sale extrem de complexe .
Interview cu Alex Florov luat de www.smokingpipes.com

Istoria pipelorlui Alex Florov.

Pipele lui Alex Florov:





12 iunie 2008

www.humidor.ro

Pe www.humidor.ro Christian Schneider, amicul nostru de la Club der wiener cigarre und Pfeifenfreunde (Clubul prietenilor trabucului si al pipei din Viena) a scris 2 articole foarte interesante, unul este un review la o carte despre pipe si unul este despre ritualul zilnic al fumatului de pipa.

11 iunie 2008

Fotografii cu pipa




Pipa este un Brebbia First selected din 1997 cu inele de argint 925 si marcajele aferente. Daca vreti, o pot prezenta aici cu fotografii marite.

09 iunie 2008

Nunta de pipar. Casa de piatra George!

Sambata 7 Iunie 2008 la restaurantul Selena din Mamaia a avut loc petrecerea cu ocazia casatoriei prietenului nostru George. Cum care George? George care ne-a facut cadou uimitorul Balkan Sobranie.



































Iata si fotografiile de la frumosul eveniment:
George si Romeo & Julietta Churchill tubos special selectionat pt eveniment. La mai multe!




Impreuna cu Olega am fost sa ii felicitam pe miri. Aici inafara de mireasa, noi ceilalti scoteam fum....de bucurie.



George si frumoasa Castello Carlo Scotti (a se vedea sigla reprezentata de linia alba de sidef de pe lungimea mustiucului) pe care a primit-o cadou de la presedintele clubului domnul Cristian Andrei Carabatache.....cel mai frumos cadou de la un connaisseur pentru un connaisseur.



George admirand pe Romeo si pe Julietta in acelasi timp....acestia fiind rulati fin sub o foaie de tutun de o culoare cum nu am mai vazut vreodata, culoarea pieii de caprioara. Se adevereste faptul ca trabucul pe langa un deliciu olfactiv si gustativ este si o splendoare cromatica.
Ca sa exemplific afirmatia mea va atasez inca o fotografie cu Churchill si George la un taifas de la egal la egal:


03 iunie 2008

reduceri de ziua tatalui la PT-magazine.com

15 Iunie ziua tatalui, aniversata cu 15% reducere de catre www.pt-magazine.com (revista Pipes and Tobaccos):


Father's Day is June 15th and will be here soon!

Do you really want another tie or coffee mug?

Give your loved ones a more accurate hint: P&T apparel, the clothing that demonstrates to all that you're a discriminating, intelligent, attractive, charming and virile pipe smoker. (Disclaimer: Individual results may vary.)

Use the link here to see our new selection of polo and denim shirts, sweatshirts, vests, ball caps and assorted accessories to display your pipe pride in any type of weather year-round.

Just in time for Father's Day orders, receive a 15% discount on all non-pipe items ordered from the P&T store. Includes back issues, so fill out your library of Pipes and tobaccos today! Orders placed by June 10 will arrive by Father's Day to US addresses.


If you haven't tried our new online pipe community, Foundations, now's the perfect time to sign up for a 30-day FREE introductory period. Sign up by clicking here.

23 mai 2008

Idolii din ziua de azi....

Idolii copiilor nostri fac playback.....Billy Idol, Kilye Minogue, The Rat Pack, Siminica, Ionel Tudorache, Aura Urziceanu si altii de pe vremea noastra, nu aveau nerusinarea sa ne dezonoreze la un concert cu un palyback. Urmariti reactia spectataorilor platitori d ebilet pt prestatie live si care ajung sa danseze pe muzica unui CD ca acasa..... asa se face muzica azi? Oricum nu recinosc un DJ sau un MC ca si artist....

Newsletter vini-viticol

Domeniile viticole dr. Pusca, la inaugurare
Breasla producatorilor romani de vin s-a mai imbogatit cu unul. Noul venit nu e chiar un novice in domeniu: dr. Ion Pusca si-a achizitionat 160 ha de vie intre Cernavoda si Medgidia, apoi s-a mutat cu arme si bagaje in zona – cu tot cu magazin! – pentru a se dedica trup si suflet proiectului sau viti-vinicol. Festivitatile aferente au avut loc saptamana trecuta, cu invitati, discursuri, lautari si trupa rock, cu gratare in vie si, evident, cu vin.
http://vinul.ro/evenimente_lansare_domenii_dr_pusca.html

Vinuri romanesti medaliate de Decanter
Noua vinuri romanesti au primit distinctii la editia de anul acesta a uneia dintre cele mai importante competitii de vinuri din lume, "Decanter World Wine Awards-, concurs organizat renumita publicaţie oenologica Decanter.
Cramele Halewood si Agricola Stirbey au castigat cate o medalie de bronz pentru vinul Tamaiosa Romaneasca 2006 - Prahova Valley Reserve, respectiv Sauvignon Blanc Prince Stirbey Vitis Vetus 2006. De asemenea au mai primit mentiuni speciale din partea juriului degustator vinurile: Cherry Tree Hill Pinot Noir 2006 (Cramele Halewood), Carpathian Flower Tamaioasa 2007 (Rotherfield Properties), North Ridge Feteasca Neagra 2007 (Rotherfield Properties), North Ridge Pinot Noir 2007 (Rotherfield Properties), North Ridge Riesling Italian 2007 (Rotherfield Properties), Tamaioasa Romaneasca Prince Stirbey 2006 (Agricola Stirbey) si Prince Stirbey Rosé Sec 2006 (Agricola Stirbey)
http://vinul.ro/stiri_vinuri_romanesti_medaliate_de_decanter.html

10 medalii romanesti IWSC 2008 - Londra
La editia de anul acesta a concursului „International Wine & Spirit Competition", din cadrul Targului International de Vinuri de la Londra, organizat in perioada 20-22 mai, vinurile romanesti prezente in degustare au castigat 2 medalii de argint si 8 de bronz.
Producatorul roman care a obtinut cele mai bune rezultate a fost Agricola Stirbey care a castigat doua medalii de argint pentru vinurile Tamaioasa Romaneasca, Prince Stirbey - Late Harvest 2004 si Tamaioasa Romaneasca, Prince Stirbey 2006.

"Syrah du Monde-: argint pentru Cramele Recas
Vinul Shiraz 2007 - Cramele Recas a castigat o medalie de argint la ultima editie a concursului "Syrah du Monde-, competitie dedicata doar vinurilor din soiul Shiraz. Concursul s-a desfasurat in zilele de 15 si 16 mai, in localiatatea Ampuis, Franta, fiind inscrise spre jurizare 384 de probe din 23 de tari.
http://vinul.ro/stiri_syrah_du_monde.html

COMUNICAT: Pernod Ricard Romania, procentaj 100% la Concursul de Vinuri Bucuresti
Sauvignon blanc „Montana Reserve- 2007 si Shiraz „Jacob’s Creek- 2004, ambele vinuri inscrise de Pernod Ricard Romania in Concursul International de Vinuri Bucuresti 2008 au fost recompensate de juriu cu medalii de aur, se arata intr-un comunicat al companiei. Potrivit aceluiasi comunicat, Sauvignon blanc-ul provine din Marlborough, Noua Zeelanda, iar Shiraz-ul din Barossa Valley. In concurs s-au inscris 47 de producatori si comercianti de vinuri din Romania si din alte 11 state (Africa de Sud, Australia, Bulgaria, Chile, Germania, Grecia, Italia, Moldova, Noua Zeelanda, Spania si Uruguay).
http://vinul.ro/stiri_pernod_ricard_romania.html