23 mai 2008

Newsletter vini-viticol

Domeniile viticole dr. Pusca, la inaugurare
Breasla producatorilor romani de vin s-a mai imbogatit cu unul. Noul venit nu e chiar un novice in domeniu: dr. Ion Pusca si-a achizitionat 160 ha de vie intre Cernavoda si Medgidia, apoi s-a mutat cu arme si bagaje in zona – cu tot cu magazin! – pentru a se dedica trup si suflet proiectului sau viti-vinicol. Festivitatile aferente au avut loc saptamana trecuta, cu invitati, discursuri, lautari si trupa rock, cu gratare in vie si, evident, cu vin.
http://vinul.ro/evenimente_lansare_domenii_dr_pusca.html

Vinuri romanesti medaliate de Decanter
Noua vinuri romanesti au primit distinctii la editia de anul acesta a uneia dintre cele mai importante competitii de vinuri din lume, "Decanter World Wine Awards-, concurs organizat renumita publicaţie oenologica Decanter.
Cramele Halewood si Agricola Stirbey au castigat cate o medalie de bronz pentru vinul Tamaiosa Romaneasca 2006 - Prahova Valley Reserve, respectiv Sauvignon Blanc Prince Stirbey Vitis Vetus 2006. De asemenea au mai primit mentiuni speciale din partea juriului degustator vinurile: Cherry Tree Hill Pinot Noir 2006 (Cramele Halewood), Carpathian Flower Tamaioasa 2007 (Rotherfield Properties), North Ridge Feteasca Neagra 2007 (Rotherfield Properties), North Ridge Pinot Noir 2007 (Rotherfield Properties), North Ridge Riesling Italian 2007 (Rotherfield Properties), Tamaioasa Romaneasca Prince Stirbey 2006 (Agricola Stirbey) si Prince Stirbey Rosé Sec 2006 (Agricola Stirbey)
http://vinul.ro/stiri_vinuri_romanesti_medaliate_de_decanter.html

10 medalii romanesti IWSC 2008 - Londra
La editia de anul acesta a concursului „International Wine & Spirit Competition", din cadrul Targului International de Vinuri de la Londra, organizat in perioada 20-22 mai, vinurile romanesti prezente in degustare au castigat 2 medalii de argint si 8 de bronz.
Producatorul roman care a obtinut cele mai bune rezultate a fost Agricola Stirbey care a castigat doua medalii de argint pentru vinurile Tamaioasa Romaneasca, Prince Stirbey - Late Harvest 2004 si Tamaioasa Romaneasca, Prince Stirbey 2006.

"Syrah du Monde-: argint pentru Cramele Recas
Vinul Shiraz 2007 - Cramele Recas a castigat o medalie de argint la ultima editie a concursului "Syrah du Monde-, competitie dedicata doar vinurilor din soiul Shiraz. Concursul s-a desfasurat in zilele de 15 si 16 mai, in localiatatea Ampuis, Franta, fiind inscrise spre jurizare 384 de probe din 23 de tari.
http://vinul.ro/stiri_syrah_du_monde.html

COMUNICAT: Pernod Ricard Romania, procentaj 100% la Concursul de Vinuri Bucuresti
Sauvignon blanc „Montana Reserve- 2007 si Shiraz „Jacob’s Creek- 2004, ambele vinuri inscrise de Pernod Ricard Romania in Concursul International de Vinuri Bucuresti 2008 au fost recompensate de juriu cu medalii de aur, se arata intr-un comunicat al companiei. Potrivit aceluiasi comunicat, Sauvignon blanc-ul provine din Marlborough, Noua Zeelanda, iar Shiraz-ul din Barossa Valley. In concurs s-au inscris 47 de producatori si comercianti de vinuri din Romania si din alte 11 state (Africa de Sud, Australia, Bulgaria, Chile, Germania, Grecia, Italia, Moldova, Noua Zeelanda, Spania si Uruguay).
http://vinul.ro/stiri_pernod_ricard_romania.html

Niciun comentariu: