28 noiembrie 2008

Top uleiuri de masline

Nu este o noutate faptul ca uleiul de masline se afla pe lista aliatilor in lupta impotriva kilogamelor nedorite. El este folosit atat in alimentatie cat si in cosmetica si este apreciat in mod deosebit si recunoscut ca un pretios ajutor al sanatatii si frumusetii. Uleiul de masline contine vitaminele A, B1, B2, C, D, E, K, fier, acizi grasi nesaturati 85%, acizi grasi saturati 15%, trigliceride, clorofila. Insa nu toate sticlele de ulei de masline care se afla pe rafturile magazinelor sunt bune.
Jurnalistii de la The Independent au facut o lista a celor mai bune uleiuri de masline.
Organic Peace Oil este organic si extra virgin fiind produs in Israel. O sticla de 500 de mililitri costa in jur de 30 de lei si poate fi comandat de pe site-ul www.peaceoil.org.
Dauro Aubocassa este facut din maslinele din Arbequina, din Maiorca. O sticla costa aproximativ 35 de lei si poate fi achizitionata de pe www.OleOlive.com.
Manni Per Mio Figlio este un produs destul de scump, 220 de euro, dar merita toata cheltuiala. Il puteti gasi pe www.manni.biz.
Frescobaldi Laudemio este produs in Italia, in regiunea Toscanei si costa aproximativ 100 de lei. Puteti cumpara o sticla de pe www.oilandmore.co.uk.
Fior’ Fiore este fabricat tot in Italia, dar in Puglia si poate fi cumparat de pe www.valvonacrolla.co.uk contra sumei de 60 de lei.
Organic O De Oliva are o aroma picanta si poate fi gasit pe www.delinostrum.com.
O alta marca care merita consumata este Ferran Adria oil for Borges care are si putin usturoi, busuioc, chilli si lamaie. Poate fi cumparat de pe site-ul www.harveynichols.com la doar 25 de lei.
Black Truffle Oil este ulei extravirgin combinat cu trufe negre si ofera o aroma extraordinara mancarurilor. O sticla costa aproximativ 50 de lei pe www.fortnumandmason.co.uk.
Pentru o sticla de Salvagano veti scoate 8 euro din potrofel si il puteti gasi pe www.oliosalvagno.it.
Uleiul Nunez De Prado este produs in Spania si poate fi cumparat de pe www.brindisa.com.

Sursa: Ziare.com Autor: Irina Ursu

Niciun comentariu: