29 iulie 2008

Un pipar la nevoie se cunoaste

Articol original Philalentes, piparul nostru din Constanta, citind pe blogul lui Cinabru, un pipar din Iasi, a aflat ca Daria, fetita lui Florentin si a FLorentinei Sirbu, are grave probleme de sanatate.
Haideti ca pana joi sa punem fiecare deoparte macar de un pachet de tutun pt acest copil, astfel vom putea dovedi ca tutunul ne aduce placeri nebanuite si ca TUTUNUL NE UNESTE. Haideti sa o ajutam pe Daria. EU pun ceva bani si o pipa pe care o voi pune pe Okazii.ro cu mentiunea "pentru actiunea umanitara DARIA" Daca mai sunt si altii care vor sa doneze o pipa sau o suma de bani, va astept, ma pot ocupa de licitatiile de pe Okazii pt acest scop caritabil. Cititi pe linkurile puse la dispozitie de Philalenthes si dati din putinul vostru pentru sanatatea unui copilas care are nevoie de noi. Astept raspunsuri si actiuni.
Stefan Dinescu-Craciun

Iata scrisoarea pe care am primit-o de la Philalenthes:

"Salut Stefan,
Am un mesaj FOARTE IMPORTANT, te rog sa te implici si sa ii implici si pe ceilalti pipari din Constanta si nu numai. Infiintandu-mi blog piparesc am aflat despre si am vizitat diverse alte bloguri de pipari ( i-am trecut in blogroll si am fost trecut si eu in al lor ). Toate bune si frumoase pana aici.
Printre blogurile piparilor este si cel al lui Cinabru, il cunosti probabil. Autorul dovedeste o cultura solida, o personalitate complexa si bun simt. Din pacate rasfoind blogul lui am dat peste un post disperat : "Leapsa pentru Daria". Asa am aflat ca Alexandru Petria si sotia sa sunt cadre universitare la Iasi ( Universitatea Al. Ioan Cuza ) si ca au o fetita suferind de o boala rara ( hipercolesterolemie familială homozigotă). Organismul fetitei nu poate asimila colesterolul, care se depune pe vasele de sange si organele interne. Singura solutie este o interventie medicala in Belgia, interventie ce costa in jur de 85.000 de euro. Parintii fac un apel disperat la toti cei care pot si sunt dispusi sa ii ajute. Am fost impresionat de povestea lor, iata link-ul spre pagina cu pricina : http://cinabru.blogspot.com/2008/07/leapsa-pentru-daria.html . Pe mine m-a atins cu atat mai mult cu cat sunt atatea asemanari intre acesti parinti si familia mea: sunt amandoi cadre didactice universitare, pe fetita o cheama Daria, asa cum pe fiul meu il cheama Darius.
RUGAMINTE: In clubul nostru s-a vorbit nu de putine ori despre solidaritatea piparilor, iata un moment crucial in care ne putem dovedi prin fapte aceasta solidaritate. Daca ne permitem sa comandam pipe din spuma de mare, briaruri cu inele de argint si tutunuri sofisticate, SIGUR ne permitem sa donam o suma cat de mica pentru aceasta fetita. Nu de putine ori am discutat despre necesitatea unei actiuni a clubului nostru, iata o actiune demna de niste adevarati gentlemeni, asa cum ne consideram. Stefan te rog sa te implici in strangerea de fonduri pentru fetita piparului din Iasi, stiu ca tu esti un bun organizator, poate cel mai bun din club. Cred ca putem aborda doua cai pentru strangerea fondurilor: in primul rand facem donatii in bani, unul dintre noi urmand a le strange, apoi putem fiecare sa scoatem la mezat pe Okazii cate o pipa sau o alta prostie de genul asta ( putem sa strangem mai multe pipe si sa facem o oferta comuna in genul 12 pipe la x lei ).
Daca voi fi joi in oras, voi veni la club sa sustin cauza, daca nu te las pe tine (am mare incredere in destoinicia ta). Oricum, chiar si pana joi poate te apuci si dai emailuri, dai sfoara in tara, vorbesti cu pipa club Bucuresti, caci si aia au bani. ACUM SA VEDEM CE NE POATE PIELEA CU ADEVARAT!!!! restul sunt lucruri neimportante."

7 comentarii:

Cinabru spunea...

Este o eroare, nu sunt tatal Dariei, nu sunt asistent universitar, etc. Am preluat si eu mesajul de la Alexandru Petria si l-am dat mai departe. Stefan, modifica te rog, cand ai timp.

Stefan Dinescu-Craciun spunea...

Am operat modificarea. Totusi putem incerca sa o ajutam pe Daria.

Cinabru spunea...

Am inteles ca ar fi strans banii pentru operatie, dar vor mai avea nevoie pentru tratament, cand se intorc din strainatate. Uite aici detalii http://piparul.blogspot.com/2008/07/sos-umanitar-pentru-daria.html

Multumesc pt ca ai preluat si sper ca nu te-am deranjat prea tare cu rugamintea de a modifica.

PS : cand ai timp si dispozitie pentru discutii, da-mi te rog un add pe mess. Multumesc.

Cinabru spunea...

Of, tot nu se potriveste. Nu e fetita lui Alex Petria, el e un jurnalist din alta parte a tarii, de la care am preluat si eu apelul, dandu-l mai departe.

Te rog sa precizezi inainte sau dupa scrisoarea postata ca este o eroare. Scuze, mi-e penibil sa te rog, dar e mai bine sa fie lucrurile clare. Multumesc.

Stefan Dinescu-Craciun spunea...

Am strans o suma mica de bani. Ma bucur pt Daria. Mai asteptam cateva zile sa vedem cine mai doneaza ceva si vom trimite banii.

Realitatea lui Petria spunea...

Stefan, multumesc pentru gest. Si eu am postat cu Daria, dar nu este fetita mea. Modifica te rog textul.

Stefan Dinescu-Craciun spunea...

Gata am modificat. Deja am strans ceva bani, astept pana joi apoi trimit banii catre familia Sirbu.