15 septembrie 2006

Peter Stokkebye-1882mixture si Lane Limited -1Q


Ieri (joi 14.09.2006) am incercat tutunul de la Peter Stokkebye (din Danemarca)numit 1882 mixture. Descrierea de pe tobacco reviews suna cam asa:
One of the most complicated and oldest blends. Two kinds of ribbon Virginias mixed with Black Cavendish and then accented with hand-spun Curly Cuts Very mild very smooth blend filled with unique tobacco flavors then enhanced with French cognac.

Un tutun mild, usor intepator la inceput, cu aroma placuta, tutun ce mai trebuie maturat si putin uscat. Imi propun sa uit de el cam 2 luni pt a da timp aromelor sa se amestece. Interesant este faptul ca prezinta o amestecatura de loose cut si curly cut (sfoara de tutun taiata feliute). Abia cand l-am aprins a patra oara, aroma lui a devenit mai rotunda. Mirosul din ambalaj este excelent, ceea ce te face sa nu renunti si sa ii mai dai o sansa sa arate ce stie. Merita incercat dar va trebui sa aveti rabdare cu el la fel ca si cu tutunurile Dunhill Morning Pipe si Nightcap, a caror amestec de tutunuri nu este maturat suficient si de aceea devine agresiv la inceput. ** pe tobaccoreviews

Tot ieri am avut placuta ocazie de a fuma Q1......se spune ca ar fi cel mai fumat tutun de pipa din USA. L-am cautat pe net dar nu am gasit decat.....1 Q. Este facut de Lane Limited. Descrierea este urmatoarea:Basically a Golden Cavendish blend but with a hint of Fire-Cured blended in provides scintillating taste and flavorful aroma. Cristi nu era prea incantat de el, il luase de curiozitate dar mie si lui Oleg ne-a placut din prima. Eu nu mai miros pungile de tutun la inceput pt ca imi formeaza o parere gresita atunci cand il aprind. Asa am patit cu Kentuky Bird care miroase prea dulce insa este un tutun foarte bun insa nu atat de aromat pe cat pare in pachet. Daca m-as fi luat dupa miros, poate ca nu l-as fi fumat, parea prea dulce pt mine. Asa ca acum intai fumez, ii trec fumul prin nas si dupa ce curat pipa, miros pachetul. Ei bine 1Q m-a impresionat. E bun ca si tutun de fumat zilnic, nu inteapa, are aroma placuta si are un W.A.F. ridicat (W.A.F.= wife acceptance factor). Pe tobaccoreviews are tot ** ca si 1882 mixture dar merita mai mult. Sa nu uitam ca reviewurile de pe site-ul citat sunt date de fumatori nu de specialisti. Va astept joia viitoare (21 septembrie) cand Sebi va oferi spre degustare o sticla de vin din 1982.....no comment! Deja ma gandesc cu ce sa va surprind si eu......cred ca o Lacrima lui Ovidiu de 12 ani care s-a mai invechit si la mine inca un an. Dar asta pe 28 septembrie.

Niciun comentariu: