Blogul Pipa Club Constanta. Stiri din lumea pipelor, pipierilor, tutunurilor si noutati din viata clubului nostru.
Click to join newsletter
07 decembrie 2010
West Coast Pipe Show 2010
02 noiembrie 2010
A decedat Kyoichiro TSUGE
Sa ii fie tarana usoara si fie ca fumul din pipele noastre sa ajunga pana acolo sus in Raiul pipierilor, Rai din care ne vegheza de astazi si Kyoichiro Tsuge.
24 octombrie 2010
21 septembrie 2010
Magazin McCranie's
Dragii mei, bantuind pe portalurile "pipologice" am gasit la www.pipesmagazine.com cateva imagini dintr-un magazin McCranie's de undeva din SUA. Las fotografiile sa vorbeasca de la sine......
03 septembrie 2010
Umiditatea tutunului de pipa
8-10%
Unii fumători se bucura de amestecuri în acest interval, cu toate acestea, şi tutunul uscat poate avea unele avantaje. Dacă sunt manevrate uşor, pipate cu grijă şi nu prea-bine apasate, tea vor arde cu siguranţă, cu uşurinţă, şi fără multă grija. In cazul orientalelor şi amestecurilor cu Latakia, aceasta poate fi chiar una plăcută, în cazul în care, probabil, un pic plata. Dar, dacă nu există mai multa Virginia, în amestec, nu e nevoie sa fie umiditate mai înainte pentru a va oferi dulceata sa. În general, ile sunt mai puţin susceptibile de a fi fumate atunci când sunt prea uscate. urile, de asemenea, vor fi mai dure şi mai aspre, când se usucă, aratandu-ne ceea ce este denumit uneori "blestemul Burley ."
După ce tutunul ajunge la 12-14% MBW, toroanele devin mai puţin e. Panglicile individuale sau fulgii or rămâne flexibili, sunt mai uşor de at uniform, vor arde cu o vigoare mai mica, şi a mai multe arome subtile de tutun. Acesta este intervalul de preferat pentru majoritatea amestecurilo. Din păcate, nu este destul de ideal pentru producţie şi ambalare. În acelaşi timp la acest nivel de umiditate, frunza este suficient de robusta, si va rezista la manipulari destul de dure (amestecare, ambalare si transport), fără a avea daune prea mari, nu este ideal pentru cei dintre noi care or să matureze tutunuri luni, ani sau chiar decenii. Tutunul sigur va avea umiditate de-a lungul timpului, dar fără o umiditate un pic mai are, unele dintre procesele de fermentaţie minunate la care ne aşteptăm vor fi încetinite dramatic.
Zona de aproximativ 15-18% MBW este un obiectiv de atins pentru procesul de fabricaţie, ambalare, transport şi îmbătrânire. Dezavantajul este ca tutunul ar putea să fie uşor uscat înainte de a va oferi cele mai bune arome; în acest interval, vaporii de apa mai sunt produsi în timpul fumatului, simtim o uşoara diluare a aromelor şi se produce un fum mai greu.
Poate mai important, acest lucru vaporii de apa transportă mai multă căldură decât particule de fum . Mai multa căldură conduce la fum cald, şi o tendinţă mai mare faţă de temutele "intepaturi de limba "." (Chiar dacă intepatur este un răspuns chimic iritant, creşterea suplimentara de căldură da o rata mai mare de reactie şi nici un tutun bun nu poate veni din tutunul umed. Poate fi, de asemenea, mai greu pentru a menţine aprinsă pipa, eea ce deseori duce la pufaieli mai furioase, ). Presupunând că se utilizeaza limitat agenţii de umezire ca propilen glicol (PG), este uşor să se usuce tutunul care este prea umed, iar acest lucru se întâmplă destul de rapid, chiar în toate condiţiile cele mai umede. Peste 18% apar problemele. Desi tutunuri aromatice sunt vandute cu o umiditate mai mare de 24%. Daca nu ar fi conservantii folositi la aromatizarea acestora, mucegaiul ar fi o mare problema, mai ales in climatele calde.
06 august 2010
3 articole interesante
2)Ce este amestecul BALKAN?
3)Sa dedici pipele unor tutunuri
Merita citite, toate 3 sunt articole mai mult decat interesante si necesare in cultura generala "tobaconistica" a unui fumator de pipa.
Fum rece!
22 iulie 2010
Nou de la Villiger 1888
Iata 3 tutunuri de la Villiger, inspirat botezate:
Early Day:English mixture din virginia Oiental Latakia si Burley
Mid-Day:lack Cavendish, Virginia, Oriental cu aroma de vanilie si fructe exotice
Late Night:Virginia, Cavendish, Whiskey si miere
Click AICI
HH Vintage Syrian in borcan de ceramica
Click AICI.
07 iulie 2010
Tom ELtang si pipa-cutit
De la distanta ai spune ca este un cutit cu lama brunata cu garda si capatul manerului din fildes insa este o pipa. Mai multe informatii despre aceasta pipa care a fost vanduta pe www.smokingpipes.com puteti citi in review-ul scris de Bear Graves AICI
Iata mai jos si minunatia de pipa:
27 iunie 2010
Top tutunuri iunie 2010
De mult timp nu am mai pus clasamentul tutunurilor de 4 stele in ordinea nr de review-uri de pe www.tobaccoreviews.com Iata-l mai jos:
Pentru a vizualiza marit, dati click pe fotografie.
Nu este decat topul unor pareri subiective ca deh prin natura noastra suntem subiectivi. Merita totusi luate in considerare macar orientativ.
De luat in seama: Din 51 de tutunuri, in Romania nu se gaseste decat Peterson perfect Plug....nu va spune nimic asta? Cele mai bune tutunuri sunt cele produse in USA dar Romania are embargo la tutun de acolo asa ca fumam Peterson, mac Baren si tutunuri de la Poeschl, toate produse in Europa....asta e. Eu de-alungul timpului cat inca puteam comanda tutun in USA, comandam mereu dintre primele tutunuri din lista de 4 stele si nu am dat gres niciodata. Daca 30-40 de pipari spun ca e bun....ar cam trebui s afie bun, decat sa iau tutun la nimerela dupa descrierea producatorului (care cateodata dezinformeaza ca pe conraetichetele de la sticlele de vin) mai bine iau dupa topul piparilor de oriunde :) fu rece si tutunuri americane va doresc. Stefan
24 iunie 2010
Tutun nou
Umidificarea tutunului uscat
http://www.mac-baren.com/TopMenu/Pipe-Smoking/Pipe-Smoking-Universe/Pipe-tobacco/Moisten-dry-tobacco/Per-Georg-Jensen-1.aspx
Tutunul uscat se pune intr-o punga de celofan. Se pune apa la fiert si cand clocoteste, se pune gura pungii astfel incat aburul sa intre in punga cu tutun. Dupa aproximativ 5 secunde de "aburit" se leaga punga la gura si in 1 ora, tutunul este readus la umiditatea normala. Eu am mai folosit pentru reumidificat tutunul: whisky, vin, coniac sau brandy sau chiar apa plata. Nu folositi morcov, cartof sau mar. Inafara de mirosul strain, va puteti alege si cu o minune de mucegai peste tutunul de pipa. Mai exista si metoda unei pietre de rau tinuta in vin cateva zile si apoi introdusa in plicul de tutun dar eu nu am incercat-o
22 iunie 2010
Cornell & Diehl tutunuri noi
Jamaican Rum: Amestec de Cavendish si virginia aromatizat cu rom.
Chocolate Cavendish: Un echilibru delicat format din cateva tutunuri scandinave cu Cavendish , aromatizate cu formula C&D din ciocolata si boabe de cacao.
Burley Flake: Un amestec de Burley-uri inchise si albe cu Virginia rosie pentru o atingere dulce .
Buffalo Soldier: Cornell & Diehl lanseaza un tribut pentru soldatii Afro americani ai Americii cu acest Buffalo Soldier , primul din noua serie de tutunuri. Un tutun cu portii potrivite de Latakia si Perique pe o baza de i cu dulceata lor naturala pentru a crea un blend rotunjit, bun pentru toata ziua.
Briar fox: Un tutun exceptional de fin din crumble cake de Virginiii. Amestecul personal al lui Peter Heeschen, binecunoscutul pipier danez. Billy Budd: Un amestec cu multa Latkia, burley cu taietura grosiera, bright Virginia flake mult tutun de trabuc Autumn Evening: Red Virginia cavendish aromatizat cu artar. Usor si aromat. Night Train: Bright Virginia panglica, bright Virginia flake, Cavendish, brown Virginia, Burley, si Perique.
03 iunie 2010
14 mai 2010
Coq au vin
Desi nu se cunosc exact originea data si locul aparitiei acestei retete, Coq au Vin se gateste in Franta de sute de ani. Prima versiune notata a aparut in 1864, intr-o carte de bucate, sub numele de "Poulet au vin blanc". Aceasta este o copie dupa prima carte de bucate in care a aparut sub numele de Coq au Vin, undeva la inceputul secolului XX.
Ca oricare preparat celebru si traditional, Coq au Vin are si o legenda atribuita - se spune ca ar fi fost inventat imediat dupa ce galii au fost cuceriti de romani. Ca prim tribut, galii i-ar fi oferit lui Iulius Cezar un cocos batran, pe care bucatarul sau s-ar fi chinuit sa il prepare astfel incat sa ii fragezeasca batrana si atoasa carne. Metoda aleasa a fost gatirea in vin, cu legume. Acest "tribut" ilustreaza destul de bine mandria frantuzeasca, deoarece carnea tare si atoasa de cocos era printre cele mai prost vazute in acea vreme. Cea mai plauzibila explicatie pentru aparitia acestei retete pare totusi sa fie cea logica: francezii din clasele de jos erau prea saraci sa arunce carnea tare sau vinul ceva mai prost, asa ca s-au gandit sa le combine, rezultand o reteta care astazi e considerata de mare clasa si se prepara in lumea intreaga.
In Burgundia (Bourgogne) se foloseste vinul rosu, in special cel local: pinot noir, beaujolais. Aceasta este si cea mai cunoscuta versiune.
In Alsacia se foloseste traditional vinul alb Riesling, iar in Ardennes se foloseste sampania - ceea ce nu e deloc surprinzator, avand in vedere faptul ca numele provinciei este "Champagne-Ardennes".
Cea mai extravaganta versiune a retetei este Coq au Chambertin, un vin rosu, bogat, cu un gust puternic si usor fructat.
- carne de cocos/gaina/pui;
- supa de carne;
- vin;
- ceapa;
- bacon/ prosciutto/ kaizer/ costita (de porc sa fie);
- usturoi;
- ciuperci;
- morcovi;
- telina;
- si, uneori, si coniac sau vinars.
Daca vinul folosit este alb, adesea se inlocuiesc ciupercile champignon cu un alt tip de ciuperci, echivalentul zbarciogului romanesc (Morella esculenta) .
Condimentarea este destul de variata si "flexibila" - se pot folosi cimbru, rozmarin, dafin, busuioc sau combinatii intre acestea, batuta in cuie fiind doar folosirea unor verdeturi cu aroma tare, impreuna cu sare si piper. Cu cat vinul este mai dulce si fructat, cu atat verdeturile alese pentru condimentat trebuie sa aiba un gust mai puternic, aspru. Idee este ca, la final, cel mai pregnant sa fie gustul carnii, al ciupercilor cu ceapa si morcov si al vinului, iar condimentele alese sa complimenteze aceste note.
Dupa cateva minute se condimenteaza cu cimbru/ rozmarin, dafin, sare si piper. (Dupa cum spuneam, unii bucatari folosesc chiar busuioc.)
In unele zone din Franta se adauga faina in sos inca de la inceput (sau un sos numit "roux",similar cu bechamelul), sau se adauga sange spre sfarsit, pentru a adauga textura si mai multa savoare sosului. Nu strambati din nas, gustul dat este exceptional, mai ales daca vinul folosit e rosu!
12 mai 2010
04 mai 2010
G.L.Pease Quiet Nights
Un tutun nou de la G.L.Pease. Se intituleaza Nopti Linistite sau Quiet Nights pe limba lui Shakespeare. este un tutun bogat, adanc, contemplativ, un amestec de virginii rosii, tutunuri orientale, latakia din Cipru, putin tutun perique Acadian, presate si maturate butoaie inainte de feliere... Aromele sofisticate si parfumul exotic ofera inspiratie pentru momentele linistite de reflectie, o carte bunasi poate, de ce nu putin scotch single malt. Puteti admira cutia de tutun (acum la reducere de la 12,31$ la 9,42$) pe www.smoking pipes.com sau dand click AICI
Radice Underwood Squat Tomato
Cred ca am probleme cu rosiile stalcite....alt squat tomato care imi place este cel al lui Radice. Doar 215 $ pentru 133,24 grame de briar si acril....asta inseamna 1,62 $/gram. Nu m-am putut abtine sa calculez. Puteti admira pipa pe www.smokingpipes.com
03 mai 2010
Chicago Pipe Show 2010
Anul acesta CPPC implineste 15 ani. La cat mai multi!
20 aprilie 2010
10 aprilie 2010
Comanda tutun
https://www.dpd.com/de_en/
unde introduceti nr de colet: 01140001655151
Dupa ridicarea coletului, in cel mai scurt timp posibil, tutunul va ajunge la Dvs.
25 martie 2010
15 martie 2010
Muscat Ottonel
Valentin Ceafalau d ela vinul.ro a scis un articol despre vinurile Muscat Ottonel produse in Romania. Articolul complet AICI
DRY MUSCAT, JIDVEI „FATA ÎN IARBA”
2008
DOC-CMD Jidvei
12% vol. alc., demisec
Producator: Jidvei
Tipic, floral, dar cu un deficit la capitolul intensitate. Este un vin curat, cu un corp subtire si o aciditate de coaja de lamâie. Finalul vine cu tonuri de sâmburi de mar, caise verzi si trandafiri, ceea ce îl recomanda ca vin de gastronomie. Crocant, firesc, agreabil.
Pret: 14,59 lei
Punctaj: 74
MUSCAT OTTONEL, VAL DUNA 2008
IG Colinele Dobrogei
12,5% vol. alc., demisec
Producator: Carl Reh Winery
Culoare stralucitoare, cu reflexii verzui. Aromele sale sunt mai discrete, amintind prietenos de drojdii, flori albe si citrice, dar cu niste iutiri de sulf. Gustul este usor citric, mineral si prietenos, cu senzatii dulci de flori albe. Vioi, prietenos, cu un bun echilibru zahar-aciditate.
Pret: 11,49 lei
Punctaj: 72
DRY MUSCAT, DOMENIILE TOHANI 2008
DOC-CMD Dealu Mare Tohani
11,5% vol. alc., sec
Producator: Domeniile Viticole Tohani
Arome atipice, discrete si inexpresive, cu niste tente florale, sterse, dar curate. Din punct de vedere gustativ sta bine, este vinos, cu o aciditate ce se simte în toate fazele gustului si cu senzatii dulci de prune albe.
Pret: 12,99 lei
Punctaj: 70
MUSCAT OTTONEL, VITA ROMÂNEASCA 2006
IG Dealurile Vrancei
11% vol. alc., demidulce
Producator: Vincon Vrancea
Arome îmbatrânite, saponificate, în care mai poti distinge niste note floral-mieroase, dar nu foarte intense. Atacul este foarte dulce, dar apoi se transforma în senzatii gustative acrisoare. Un vin reductiv, vulgar, cu un final usor neplacut, de sâmbure de mar.
Pret: 8,79 lei
Punctaj: 67
MUSCAT OTTONEL, JIDVEI 2007
DOC-CT Jidvei
12% vol. alc., demidulce
Producator: Jidvei
Nasul este dominat de drojdii de refermentare, inexpresiv si atipic. Gustul usor efervescent are niste amprente de mere batute si caise verzi. Fara corp, cu toate ca este dezechilibrat de zaharul în exces, este amarui pe final.
Pret: 18,75 lei
Punctaj: 67
MUSCAT OTTONEL, CRAMA TELNA 2008
DOC-CMD Alba Iulia
12,5% vol. alc., demisec
Producator: Crama telna
Arome sulfuroase, cu note de bomboane si mere. Este un vin scurt, subtire, care încearca sa acopere fara succes defectele prin senzatiile dulci. Tonuri gustative dezagreabile, de lemn si mucegai si postgust acid, foarte vulgar.
Pret: 14,99 lei
Punctaj: 63
MUSCAT OTTONEL, DOMENIILE SAHATENI 2007
DOC Dealu Mare
12,5% vol. alc., demisec
Producator: Domeniile Sahateni
Culoarea galben-auriu, spre brun, arata ca vinul a avut suferit în urma depozitarii. Nas reductiv, cu note de flori, sub care se ascund tonuri de transpiratie, sarate. În prima faza gustul este sarat, mineral, iar apoi se transforma în amarui-metalic. Un vin îmbatrânit, cu final acid, vulgar.
Pret: 11,89 lei
Punctaj: 61
MUSCAT OTTONEL, CASA VRANCEA - 1949, 2004
DOC-CMD Cotesti
12,5% vol. alc., sec
Producator: Vincon Vrancea
Scurt, fara corp, astringent. Aromele sale florale poarta în ele un început de oxidare si niste note vulgare. Gustul nu se ridica calitativ mai sus decât nasul, fiind la fel de vulgar, citric, lipsit de corp, cu note de ceara topita si final acru-amarui. Anii trecuti peste el i-au daunat.
Pret: 25 de lei
Punctaj: 61
MUSCAT OTTONEL, VINIA IASI
DOC-CMD Iasi
11% vol. alc., demidulce
Producator: Vinia Iasi
Culoare apropiata de cea a berii. Este oxidat, reductiv, dominat de note foarte dulci de miere. Este un vin cu calitati îndoielnice, dar foarte apreciat de multi dintre români, din cauza excesului de zahar.
Pret: 10,90 lei
Punctaj: 57
MUSCAT OTTONEL, VAL DUNA 2007
IG Colinele Dobrogei
13% vol. alc., demisec
Producator: Carl Reh Winery
Arome reductive de varza murata, citrice si sulf. Gustul fara forta este dominat de senzatii dulci aflate în dezechilibru cu aciditatea foarte citrica si întepatoare. Un vin subtire, vulgar si gretos.
Pret: 12,10 lei (Carrefour)
Punctaj: 57
MUSCAT OTTONEL, ROMANIAN CLASSIC
IG Dealurile Vrancei
11% vol. alc., demidulce
Producator: Rovinex/Vinexport Focsani
Acest vin aduce ceva în premiera: este primul vin degustat de editorii Vinul.Ro care are arome, atât în nas, cât si în gust, de cenusa. Gustul este vulgar, mucegait, cu tonuri bâhlite si aciditate ridicata. De-a dreptul jenant, chiar si la acest pret.
Pret: 6,69 lei
Punctaj: 55
11 martie 2010
Colectie de vinuri
Articolul poate fi citit aici.
Feteasca Neagra
Un articol bine scris, plin de informatii folositoare.
Il puteti citi AICI.
PipeSmoke Ring Provided by: Spiderlinks.Org |
|||||||||
|
|||||||||
PREVIOUS : NEXT : RANDOM : SITE-LIST |