Trufe cu ciocolata
Timp de pregatire:
60 minute
Timp de gatire:
20 minute
Ingrediente pentru 6 persoane:
- Pentru 1 kg de trufe
- 360 g ciocolata neagra
- 250 g unt
- 150 ml smantana dulce
- 150 g zahar
- ciocolata amaruie topita
- pudra de cacao
Mod de preparare:
Fierbeti smantana cu zaharul. Adaugati compozitia peste ciocolata neagra, taiata in bucatalele in prealabil. Amestecati pana se omogenizeaza. Adaugati apoi untul facut crema, amestecati din nou si lasati compozitia la frigider. Dupa ce se formeaza o pasta, modelati forma dorita de trufe cu ajutorul unui cornet de patiserie. Asezati trufele pe un platou si puneti-le la frigider.
Dupa ce se intaresc, treceti-le prin ciocolata amaruie topita, apoi prin pudra de cacao.
Se lasa o noapte la frigider, inainte de a fi consumate.
Secretele Chef-ului:
Trufele cu ciocolata reprezinta un desert rafinat, pentru ocazii speciale. Nu uitati ca ciocolata neagra este bogata in magneziu, potasiu, fosfor si vitamina B. Consumul de ciocolata are efecte benefice pe termen lung asupra sanatatii, la fel ca si vinul rosu sau ceaiul verde!
articol preluat de pe www.secrete-de-chef.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu