29 ianuarie 2007

Guantanamera si Jim Beam


O combinatie reusita. Guantanamera, un trabuc cubanez usor, ambalat in fiola ( a costat 5 EUR in Varna), Jim Beam pentru, bourbon usor dulceag, de baut usor racit, fara gheata (nu puneti gheata in whisky pentru ca se dilueaza, puteti adauga un strop de apa pentru a ajuta volatilizarea uleiurilor eterice). Experienta e de repetat, trebuie sa fiti musai singur pentru a putea savura aceste delicii, nefiind de dorit ca o discutie sau alte preocupari sa va sustraga de la aceasta activitate "creativa".
Nu aprindti trabucul cu o bricheta cu benzina ci cu un chibrit, nu aplicati flacara pe capatul trabucului ci ci tineti-o la circa 2cm de trabuc si inspirand, flacara se va apropia si va aprinde trabucul, rotiti trabucul in timp ce il aprindeti, tineti-l cu degetul mare dedesubt si cu aratatorul si mijlociul de deasupra nu ca pe o tigara, nu il scuturati in scrumiera (lasati sa se formeze un strat de circa 2,5cm de scrum pe capatul aprins al trabucului), nu inmuiati capatul din care fumati in bauturi alcoolice, fumati incet (in medie un fum/minut), folositi o scrumiera in care trabucul sa poata sta la orizontala nu inclinat, nu stingeti trabucul in scrumiera ci lasati-l sa se stinga. (cand intr-un cigar room, ospatarul ofera un trabuc clientului, ii ureaza acestuia din urma: Sa il savurati cu placere si sa il lasati sa moara demn).
Cam acesta ar fi minimul de cunostinte de care aveti nevoie pentru a va bucura de un trabuc.

Niciun comentariu: