16 decembrie 2006

Adrian Cinta, cel mai proaspat membru al clubului.

De curand, s-a alaturat noua, Domnul Adrian Cinta din Bucuresti. Alaturat atasez emailurile schimbate cu dumnealui:

Stefan Dinescu-Craciun:
Sunteti fumator de pipa sau trabuc? Daca da, de cati ani si daca fumati pipa, cate pipe detineti, ce tutunuri preferati...detaliati. Eu fumez pipa zilnic si trabuc ocazional, fumez pipa de 7 ani, deocamdata am 15 pipe si lucrez la un dulapior din stejar pentru pipe si tutunuri (cand va fi gata voi posta fotografiile pe www.pipaclub.co.nr), prefer tutunuri medii ca tarie, nu foarte aromate si ocazional tutunuri englezesti gen Penzance. Lunar fac comanda de tutunuri prin internet.


Adrian Cinta:
Am fumat pipa si inainte de 89, am incercat chiar Matelot, dar m-am apucat datorita tutunului Amphora care se mai gasea prin 84, 85. Din 90 fumez numai pipa, si prefer tutunurile full aroma. M-am fixat pe Captain Black, dar imi place sa mai incerc .
Deci cu peste 16 ani de pipa sunt un veteran. Nu fumez deloc tigari si daca o sa imi spuneti care este deosebirea dintre o pipa si o tigara promit ca o sa incep sa imi fac o colectie de pipe.
Toate cele bune


Stefan Dinescu-Craciun:
Accept provocarea :)
Teoria mea in ceea ce priveste comparatia dintre pipa si tigara este urmatoarea:

Fumatul tutunului este o arta, exact ca arta de a iubi. Cand fumezi, toate simturile ti se ascut si devin receptive la arome, gust, miros, parfum si nuante, exact ca atunci cand faci dragoste. Aici apare diferenta.
Cand fumezi o tigara, o tratezi ca pe o femeie usoara; o scuturi de scrumiera, o lasi infipta sa arda sigura iar la sfarsit ori o arunci pe jos si o calci cu piciorul ori o apesi in scrumiera pana se stinge.
Cu pipa lucrurile stau altfel; Ai grija cum asezi tutunul in ea, o apronzi grijului ca sa nu ii arzi rama, ai grija sa pufai din ea ponderat ca sa nu se incinga si sa arda, o lasi deoparte sa se raceasca, o reaprinzi, iar la sfarsit o cureti cu delicatete cu companionul si cu periutele si o lasi deoparte cel putin o zi; Putem compara pipa cu rfemeia iubita, pe care nu te grabesti sa o iubesti, o iei domol, fara graba....se poate spune chiar ca incarcarea pipei este un fel de preludiu, iar curatarea ei un fel de postludiu ceea ce nu exista atunci cand ai de a face cu o tigara (femeia usoara).

Diferita este si durata acestei placeri; daca o tigara se termina in maximum 5 minute, o pipa poate fi fumata fara intrerupere cel putin o ora.

Spre deosebire de femei, la pipe, este recomandabil sa faci o colectie, (bigamismul fiind si ilegal si imoral),sa le fumezi pe rand. Apar pipe preferate, pipe pe care le dedici exclusiv unui fel de tutun pentru a nu-i schimba gustul, pipe pe care le ai doar pentru ca arata bine dar niciodata pipe care sunt urate si nu te atrag.
Ca si in cazul unei femei, atunci cand cumperi o pipa, dupa alegerea modelului (dreapta pentru timpul zilei cand esti activ, si din ce in ce mai curbata pentru seara cand vrei sa savurezi tutunul preferat in fotoliu, alaturi de un pahar cu coniac), urmeaza alegerea pipei din suocul disponibil, moment in care soliciti pipele din modelul ales si ramai cu cea a carei fibra te-a atras mai mult. (Din pacate, la femei, trebuie ca si tu sa ii fi pe plac ei.)
O alta diferenta intre pipe si femei este diferenta de pret. Daca o femeie usoara costa putin si ofera putin, o pipa scumpa, costa mult si dureaza mult, impresioneaza prin calitati si te face mandreu ca te insoteste la restaurant sau la o intalnire importanta, exact ca sotia cre te costa toata viata. In cazul amandorura, investitia merita.

Niciun comentariu: