19 septembrie 2007

Stiri din lumea vinului

Eva a trait la Plescoi
Sculptura in carnati de Plescoi, expozitie de uriase portrete fotografice alb-negru cu “batranele Eve, pastratoare ale traditiei” - acestea sunt ingredientele celei mai neconventionale manifestari artistice semnate de laureatul Galei Premiilor pentru Relatii Publice de anul trecut, Gheorghe Moisescu, la Clubul Taranului de pe langa Muzeul Taranului Roman.
Autorul sculpturii este Adrian Ilfoveanu, cel mai important sculptor al generatiei sale, iar autorul fotografiilor, Nicu Ilfoveanu, este singurul artist fotograf roman care a inceput sa-si cladeasca o cota pe piata internationala a artei. Ei au ales-o ca subiect simbolic central al expozitiei pe Eva deoarece in zona Plescoi femeile au fost pastratoarele vechilor retete si ale obiceiurilor traditionale, uneori suferind rigorile inchisorilor comuniste pentru asta.
http://www.vinul.ro/stiri_eva_a_trait_la_plescoi.html

Trofeul Someleriei Cramele Halewood 2007
Pentru al doilea an consecutiv, Cramele Halewood sprijina Clubul National al Someleriei din Romania in vederea organizarii Trofeului Someleriei, se arata intr-un comunicat al companiei. Potrivit comunicatului, dupa succesul inregistrat anul trecut - cand peste 80 de participanti au trecut prin etapele de pregatire desfasurate la Pivnitele Rhein & Cie 1892 Azuga, si datorita interesului ridicat pentru editia din acest an - organizatorii au hotarat desfasurarea unor preselectii nationale in 6 orase aflate in zone diferite ale tarii.
http://www.vinul.ro/stiri_trofeu_somelerie.html

Vinurile Campionatului de Gatit de la Gilau
Prima editie a Campionatului International de Gatit in Aer Liber de la Gilau (jud. Cluj) s-a incheiat duminica, 16 septembrie, cu Marele Trofeu adjudecat de echipa Pensiunii Amurg din Cluj-Napoca si Cupa Mare de catre echipa Vino Vero, din aceeasi localitate. Nu intamplator am citat aceste doua echipe, ci ca sa arat ca vinul a avut un rol important la Gilau, reprezentand o alternativa “gustata” la standurile cu bere, atat de des intalnite la marile manifestari in aer liber.
http://www.vinul.ro/analize.html

Vino Vero - 3 trofee la Campionatul International de Gatit de la Gilau
Bucatarii Vino Vero au dominat prima editie a Campionatului de gatit in aer liber de la Cluj, castigand doua medalii si Cupa Mare.
Echipa formata din Dan Tarziu, Septimiu Crisan si Valer Rogozan a castigat Marea Cupa si doua Locuri I, la sectiunile «Gratar» si «Plita» ale primei editii a Campionatului International de Gatit in Aer Liber – Gilau (Cluj) 2007.
http://www.vinul.ro/stiri_vino_vero_trofee.html

Distinctii pentru Carl Reh Winery la MUNDUSvini
Trei vinuri romanesti produse de compania Carl Reh Winery au primit distinctii de calitate in cadrul celei de-a saptea editii a concursului MUNDUSvini, eveniment ce a avut loc la Neustadt/Weinstrasse, Germania, in perioada 24 august-3 septembrie. 180 de specialisti recunoscuti pe plan international, din 45 de tari, au degustat, in cadrul acestui concurs care a durat doua saptamani, mai mult de 4.925 de vinuri provenind din 35 de tari.
http://www.vinul.ro/stiri_carl_reh_winery_mundusvini.html

Niciun comentariu: