08 noiembrie 2006

Premiile "vin de algocalmin"

Intr-o conferinta de presa prilejuita de lansarea oficiala a Gala Vinului Romanesc, Clubul Presa de Vin si-a anuntat astazi, la Bucuresti, premiile “pe invers”. Anuntul a fost facut de catre presedintele Clubului, realizatorul TV Cosmin Zidurean.

Premiile Clubului Presa de Vin (din care fac parte jurnalisti care activeaza la peste 20 de publicatii din presa scrisa sau electronica) sunt menite sa serveasca drept semnale de alarma serioase adresate pe de o parte jucatorilor din industria vinului - referitor la unele probleme de credibilitate ale acestui sector - dar si publicului larg, consumatorilor de vin in general.

Astfel, premiul “Ce caut eu in via lor?” - cu referire directa la calitatea slaba a activitatii de control exercitata de catre autoritati in sectorul viti-vinicol - a fost acordat lui Cornel Dicu, director general al Directiei Inspectii din cadrul MAPDR.

Cel de-al doilea premiu acordat in cadrul conferintei de presa de astazi s-a numit “Vin de algocalmin”, si a fost acordat companiei Bachus SA Buzau, pentru doua vinuri care nu exista in nomenclatorul oficial: Tamaios si Busuioc de Pietroasa. (Reamintim ca acest subiect a fost tratat in premiera in Romania de catre site-ul www.Vinul.Ro, prin “vocea” colegului Valentin Ceafalau. Pentru articolul integral, dati click aici!)

Premiile Clubului Presa de Vin au loc intr-un moment sensibil pentru sectorul vitivinicol din Romania, in perspectiva cresterii concurentei pe piata interna care va surveni aderarii la UE. Astfel, potrivit unui comunicat oficial al
Patronatului National al Viei si Vinului, dat publicitatii astazi, “eliminarea taxelor vamale, de la 1 ianuarie 2007, la importurile provenite din UE, ar putea avea ca efect cresterea semnificativa a importurilor de vinuri, tendinta remarcata inca din acest an”.
articol preluat de pe www.vinul.ro

Niciun comentariu: