08 noiembrie 2006

Gala Vinului Romanesc 2006: 10 noiembrie, la Palatul Parlamentului

Ca urmare a unei idei devenita intre timp traditie, in data de 10 noiembrie va avea loc, la Palatul Parlamentului din Bucuresti, Gala Vinului Romanesc, editia 2006. Evenimentul se doreste un “Oscar al vinurilor romanesti”, moment de incununare a eforturilor depuse de producatori de-a lungul anului.

Premiantii Galei

In cadrul Galei, se vor acorda numaroase premii.
Astfel,
Patronatul National al Viei si Vinului va premia:
- cel mai bine vandut vin alb / rosu cu denumire de origine controlata
- cel mai bine vandut spumant
- cel mai medaliat vin romanesc la concursurile internationale recunoscute de OIV
- cea mai extinsa suprafata cultivata cu vita de vie nou infiintata
- cea mai buna campanie de promovare de produs

Asociatia Degustatorilor Autorizati din Romania va acorda, si anul acesta, un premiu pentru “specialistul anului”.
Un premiu special va fi acordat de catre revista Media & Advertising, unul de catre programul de cooperare tehnica WBF/GTZ si doua (jurnalistul de vin al anului si un premiu special pentru producatorii mici de vinuri) vor fi acordate de catre Clubul Presa de Vin.

Un alt premiu special va fi acordat de catre prestigioasa revista Playboy. In cadrul serii va avea loc si un concurs care va desemna Regina Vinului, cea care va reprezenta Romania viticola la toate manifestarile interne si internationale de profil din anul viitor. Din pacate, anul acesta doar 6 producatori participa cu Printese in aceasta competitie.

“Vinuri stramosesti din podgorii romanesti”

Cu ocazia Galei, se vor anunta si castigatorii unui super-concurs cu vinuri din soiuri autohtone, desfasurat zilele acestea si la care au participat 110 probe din toate regiunile tarii. Totodata, pentru patru personalitati care s-au distins prin activitati deosebite in sprijinul vinului romanesc, Consiliul pe Produs Vie-Vin va acorda premii speciale.

Gala Vinului este organizata de catre Patronatul National al Viei si Vinului, programul de cooperare tehnica WBF/GTZ, in parteneriat cu Bayer Cropscience, Consiliul pe Produs Vie-Vin si Clubul Presa de Vin. Sponsorii evenimentului sunt Biborteni si Unicom Holding, iar parteneri media , Academia Catavencu, Cotidianul, Bucataria pentru toti, Etno TV, Mediafax, Media & Advertising, Retail Magazin, Playboy si www.vinul.ro

stire preluata de pe www.vinul.ro

Niciun comentariu: