21 septembrie 2010

Magazin McCranie's


Dragii mei, bantuind pe portalurile "pipologice" am gasit la www.pipesmagazine.com cateva imagini dintr-un magazin McCranie's de undeva din SUA. Las fotografiile sa vorbeasca de la sine......




03 septembrie 2010

Umiditatea tutunului de pipa

Articol preluat de la www.pipesmagazine.com

8-10%
Unii fumători se bucura de amestecuri în acest interval, cu toate acestea, şi tutunul uscat poate avea unele avantaje. Dacă sunt manevrate uşor, pipate cu grijă şi nu prea-bine apasate, tea vor arde cu siguranţă, cu uşurinţă, şi fără multă grija. In cazul orientalelor şi amestecurilor cu Latakia, aceasta poate fi chiar una plăcută, în cazul în care, probabil, un pic plata. Dar, dacă nu există mai multa Virginia, în amestec, nu e nevoie sa fie umiditate mai înainte pentru a va oferi dulceata sa. În general, ile sunt mai puţin susceptibile de a fi fumate atunci când sunt prea uscate. urile, de asemenea, vor fi mai dure şi mai aspre, când se usucă, aratandu-ne ceea ce este denumit uneori "blestemul Burley ."

După ce tutunul ajunge la 12-14% MBW, toroanele devin mai puţin e. Panglicile individuale sau fulgii or rămâne flexibili, sunt mai uşor de at uniform, vor arde cu o vigoare mai mica, şi a mai multe arome subtile de tutun. Acesta este intervalul de preferat pentru majoritatea amestecurilo. Din păcate, nu este destul de ideal pentru producţie şi ambalare. În acelaşi timp la acest nivel de umiditate, frunza este suficient de robusta, si va rezista la manipulari destul de dure (amestecare, ambalare si transport), fără a avea daune prea mari, nu este ideal pentru cei dintre noi care or să matureze tutunuri luni, ani sau chiar decenii. Tutunul sigur va avea umiditate de-a lungul timpului, dar fără o umiditate un pic mai are, unele dintre procesele de fermentaţie minunate la care ne aşteptăm vor fi încetinite dramatic.

Zona de aproximativ 15-18% MBW este un obiectiv de atins pentru procesul de fabricaţie, ambalare, transport şi îmbătrânire. Dezavantajul este ca tutunul ar putea să fie uşor uscat înainte de a va oferi cele mai bune arome; în acest interval, vaporii de apa mai sunt produsi în timpul fumatului, simtim o uşoara diluare a aromelor şi se produce un fum mai greu.

Poate mai important, acest lucru vaporii de apa transportă mai multă căldură decât particule de fum . Mai multa căldură conduce la fum cald, şi o tendinţă mai mare faţă de temutele "intepaturi de limba "." (Chiar dacă intepatur este un răspuns chimic iritant, creşterea suplimentara de căldură da o rata mai mare de reactie şi nici un tutun bun nu poate veni din tutunul umed. Poate fi, de asemenea, mai greu pentru a menţine aprinsă pipa, eea ce deseori duce la pufaieli mai furioase, ). Presupunând că se utilizeaza limitat agenţii de umezire ca propilen glicol (PG), este uşor să se usuce tutunul care este prea umed, iar acest lucru se întâmplă destul de rapid, chiar în toate condiţiile cele mai umede. Peste 18% apar problemele. Desi tutunuri aromatice sunt vandute cu o umiditate mai mare de 24%. Daca nu ar fi conservantii folositi la aromatizarea acestora, mucegaiul ar fi o mare problema, mai ales in climatele calde.