04 iulie 2007

Peter Hedegaard a decedat



Peter Hedegaard a decedat
Pe data de 8 aprilie 2007 a decedat Peter Hedegaard, un pipier foarte talentat. Era unul dintre Marii Danezi din spatele binecunoscutelor straight grain facute de W.O. Larsen in atelierul sau la mijlocul anilor '70.

Dupa ce si-a incetat activitatea la W.O. Larsen Peter a infiintat propriul sau atelier si si-a castigat o binemeritata reputatie pentru finetea lucrarilor si a designului de exceptie, ceea ce l-a facut cunoscut pe intreg mapamondul.


2 comentarii:

alibus spunea...

Buna ziua,
Am ajuns pe blogul acesta via Cuvee Vitriol si intamplarea face ca de curand am curiozitatea sa aflu cateva date, sau mai degraba sa identific provenienta unei pipe pe care o am de la tatal meu si el la randul lui de la un cumnat de-al bunicii mele. Intentia mea nu este de a o vinde pentru ca are valoare sentimentala, dar sunt curios daca pot afla cam cand a fost produsa. Pe ea scrie Buyere - Garantie si ca si imagine are o parte de lemn si una deschisa la culoare (plastic?!? os?!?) capatul pipei are forma de poligon cu 8 laturi. este o pipa relativ mica...cred ca de 3 grame tutun.

Stefan Dinescu-Craciun spunea...

Pipele inscriptionate "Bruyere garantie pot fi italiene, pipe ieftine dar totusio din briar. Briarul este cel mai bun material pt fabricarea pipei, este lemnul obtinut din radacina plantei erica arboreea, un fel de tufa de trandafir. Uite asa te poti apuca de fumat pipa. Nu are o valoare pecuniara mare, astfel de pipe se vand prin targuri cu sume pana in 50ron. Pt alte detalii: stefandinescu@gmail.com