23 mai 2008

Idolii din ziua de azi....

Idolii copiilor nostri fac playback.....Billy Idol, Kilye Minogue, The Rat Pack, Siminica, Ionel Tudorache, Aura Urziceanu si altii de pe vremea noastra, nu aveau nerusinarea sa ne dezonoreze la un concert cu un palyback. Urmariti reactia spectataorilor platitori d ebilet pt prestatie live si care ajung sa danseze pe muzica unui CD ca acasa..... asa se face muzica azi? Oricum nu recinosc un DJ sau un MC ca si artist....

Newsletter vini-viticol

Domeniile viticole dr. Pusca, la inaugurare
Breasla producatorilor romani de vin s-a mai imbogatit cu unul. Noul venit nu e chiar un novice in domeniu: dr. Ion Pusca si-a achizitionat 160 ha de vie intre Cernavoda si Medgidia, apoi s-a mutat cu arme si bagaje in zona – cu tot cu magazin! – pentru a se dedica trup si suflet proiectului sau viti-vinicol. Festivitatile aferente au avut loc saptamana trecuta, cu invitati, discursuri, lautari si trupa rock, cu gratare in vie si, evident, cu vin.
http://vinul.ro/evenimente_lansare_domenii_dr_pusca.html

Vinuri romanesti medaliate de Decanter
Noua vinuri romanesti au primit distinctii la editia de anul acesta a uneia dintre cele mai importante competitii de vinuri din lume, "Decanter World Wine Awards-, concurs organizat renumita publicaţie oenologica Decanter.
Cramele Halewood si Agricola Stirbey au castigat cate o medalie de bronz pentru vinul Tamaiosa Romaneasca 2006 - Prahova Valley Reserve, respectiv Sauvignon Blanc Prince Stirbey Vitis Vetus 2006. De asemenea au mai primit mentiuni speciale din partea juriului degustator vinurile: Cherry Tree Hill Pinot Noir 2006 (Cramele Halewood), Carpathian Flower Tamaioasa 2007 (Rotherfield Properties), North Ridge Feteasca Neagra 2007 (Rotherfield Properties), North Ridge Pinot Noir 2007 (Rotherfield Properties), North Ridge Riesling Italian 2007 (Rotherfield Properties), Tamaioasa Romaneasca Prince Stirbey 2006 (Agricola Stirbey) si Prince Stirbey Rosé Sec 2006 (Agricola Stirbey)
http://vinul.ro/stiri_vinuri_romanesti_medaliate_de_decanter.html

10 medalii romanesti IWSC 2008 - Londra
La editia de anul acesta a concursului „International Wine & Spirit Competition", din cadrul Targului International de Vinuri de la Londra, organizat in perioada 20-22 mai, vinurile romanesti prezente in degustare au castigat 2 medalii de argint si 8 de bronz.
Producatorul roman care a obtinut cele mai bune rezultate a fost Agricola Stirbey care a castigat doua medalii de argint pentru vinurile Tamaioasa Romaneasca, Prince Stirbey - Late Harvest 2004 si Tamaioasa Romaneasca, Prince Stirbey 2006.

"Syrah du Monde-: argint pentru Cramele Recas
Vinul Shiraz 2007 - Cramele Recas a castigat o medalie de argint la ultima editie a concursului "Syrah du Monde-, competitie dedicata doar vinurilor din soiul Shiraz. Concursul s-a desfasurat in zilele de 15 si 16 mai, in localiatatea Ampuis, Franta, fiind inscrise spre jurizare 384 de probe din 23 de tari.
http://vinul.ro/stiri_syrah_du_monde.html

COMUNICAT: Pernod Ricard Romania, procentaj 100% la Concursul de Vinuri Bucuresti
Sauvignon blanc „Montana Reserve- 2007 si Shiraz „Jacob’s Creek- 2004, ambele vinuri inscrise de Pernod Ricard Romania in Concursul International de Vinuri Bucuresti 2008 au fost recompensate de juriu cu medalii de aur, se arata intr-un comunicat al companiei. Potrivit aceluiasi comunicat, Sauvignon blanc-ul provine din Marlborough, Noua Zeelanda, iar Shiraz-ul din Barossa Valley. In concurs s-au inscris 47 de producatori si comercianti de vinuri din Romania si din alte 11 state (Africa de Sud, Australia, Bulgaria, Chile, Germania, Grecia, Italia, Moldova, Noua Zeelanda, Spania si Uruguay).
http://vinul.ro/stiri_pernod_ricard_romania.html

20 mai 2008

TV Neptun in vizita la Pipa Club


TV Neptun va filma concursul demonstrativ de fumat pipa care va avea loc joi 22 mai 2008 la SMART pe B-dul Mamaia vizavi de Universitatea Ovidius (str Vasile Lucaciu nr.2). Va asteptam incepand cu ora 19:00. La ora 19:30 vom da startul concursului. Aduceti cu voi cele mai frumoase, ciudate si vechi pipe pe care le aveti si cat mai multe cutii cu tutun ca sa umplem mesele la SMART.

11 mai 2008

ROMANIA aproape 3 ani fara Radu Anton Roman



Printre alti mari romani l-am vazut si pe Radu Anton Roman....the MASTER.....jos palaria in fata acestui imens etnograf gastronom daca il pot numi asa pt ca nu e numai un "Petrisor de la Antena 1" sau un "Gheorg de la Teo si Mircea Show"....e mult mai mult decat atat...Dumnezeu sa il ierte si sa ii ofere acolo in Rai o gradina mare, o plita si un tuci si atunci dracii vor bate la poarta Raiului implorand sa primeasca bucate mestesugite de Radu Anton Roman. Odihneasca-se in pace.

Radu Anton Roman (19 august 1948, Făgăraş - † 29 august 2005, Bucureşti) a fost un jurnalist, scriitor şi realizator TV, cunoscut mai ales pentru emisiunile pe teme culinare.

În vârstă de 57 de ani, Radu Anton Roman, gazetar, scriitor, realizator TV, vânător şi pescar sportiv, a publicat poezii, însemnări de călătorie, romane şi eseuri, fiind implicat în mai multe proiecte de televiziune şi publicaţii, dedicându-se din anul 1997 şi domeniului gastronomic.

În 1998, Radu Anton Roman a publicat una dintre cele mai importante lucrări ale gastronomiei româneşti “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).

Între 2001 şi 2005 a realizat pentru Pro TV emisiunea cu profil culinar “Bucătăria lui Radu”, extrem de apreciată de public.

În 1991 a fost ghidul lui Jacques Yves Cousteau în Delta Dunării, în 2001 publica jurnalul "În Deltă cu Jacques-Yves Cousteau" (Editura Paideia).

Romanul "Zile de pescuit" (reeditat în 2002 de Editura Paideia), pentru care i-a fost decernat Premiul Luceafărul în 1985, a fost publicat în Franţa cu titlul "Des poissons sur le sable" (editura Noir sur Blanc). În 2004, datorită lui Radu Anton Roman şi a lucrării sale “Savoureuse Roumanie", ce include 358 de reţete culinare şi istoria lor, Franţa a fost cucerită de bucătăria românească.

În afară de aceasta, Radu Anton Roman a fost un cunoscut şi competent cronicar teatral, prezent în publicaţii ca România literară şi Luceafărul, prin anii '70-'80

Este înmormântat în cimitirul Bellu catolic.

Opere

  • Ohaba, Ţara asta, Editura Cartea Românească, Bucureşti, 1972 (poeme).
  • Ţările de sus ale merilor, Editura Eminescu, Bucureşti, 1974.
  • Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti, Editura Paideia, 1998.
  • În Deltă cu Jacques-Yves Cousteau, Editura Paideia, 2001.
  • Zile de pescuit, 1984?, (ed. a II-a, Editura Paideia, 2002) (roman).
  • Des poissons sur le sable, Éditions Noir sur Blanc, 2002? (traducerea în franceză a romanului Zile de pescuit).
  • Savoureuse Roumanie, 2004.

09 mai 2008

Ziua barbatului la Constanta


Ne-am intalnit la ora 20:00 la barul "In vama".
De la stanga la dreapta, in ordinea numerelor de pe tricou:
Stefan Dinescu-Craciun, Cornel Pasare, Oleg danovschi jr, Catalin Vlad, Dan Nedelcu
Sa ne vedem sanatosi anul care vine!
Lipsesc dar au fost alaturi de noi:
Cristian Andrei Carabatache si Catalin Dobrinescu.
Fum rece la pipa!

06 mai 2008

Intalnire in Bucuresti

Vineri 9 mai incepand cu ora 18:00 sunteti asteptati in Bucuresti pe strada Edgar Quinet la ceainaria Rendezz-Vous (la etaj). Subsonique, Molia, Bogdan Dr si ceilalti pipari forumisti pe www.pipaclub.3xforum.ro va asteapta.

04 mai 2008

5 mai Ziua BARBATULUI, pipari, diploma

Luni 5 Mai 2008 incepand cu ora 20:00, Pipa Club Romania va prezinta filmul artisitc:"Ziua BARBATULUI" in distributie: piparii din Constanta, regizor: Catalin Vlad, Regozor de platou: Constantin Tudor. Filmat in studiourile "In Vama" din zona Capitol. Va asteptam la premiera si va dorim Vizionare placuta. Pe scurt: va asteptam maine seara la ora 8 la Costin In Vama sa petrecem.


Marius converteste colegii de serviciu. Ii asteptam alturi de noi.


Diploma care marcheaza infratirea "Pipa Club Romania" cu "Club der Wienner cigarren & pfefenfreunde":